Mange har allerede vært innom og levert brukte klær, og kommer tilbake lørdag kveld for å sikre seg andre plagg i bytte.

- Vi har fått inn en god del allerede, og så går vi ut fra at mange flere kommer med klær i kveld. Det vi har fått inn er alt fra fine friluftsklær, til flotte kjoler og sko, sier Rannveig Nyheim, en av innehaverne av Sødahlhuset.

- Vi hadde en klesbyttedag i fjor også etter initiativ fra Naturvernforbundet. Da var det på ettermiddagen med mye folk; i år prøver vi på kvelden og kombinerer det med en planlagt afterski, sier Nyheim.

Klesbyttedag-konseptet er at i stedet for at man hele tiden skal kjøpe nytt, så kan man bruke brukt.

- Vi på Sødahlhuset er opptatt av å resiruklere ting – å ta vare på den fine planeten vi har. Da må vi bruke brukt og reparere ting og ha dette i fokus. Vi må bli flinkere til å bruke de tingene vi har. Dette er ikke et arrangement som vi tjener mye penger på; dette gjør vi for å være et forbilde og vise folk at det er veldig mye fint brukt. Det er jo utrolig artig at man kan ta med klær man ikke bruker og bytte i sju nye plagg, sier Rannveig Nyheim.