– Jeg sier helst i løpet av året, sier avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen.

En befaring med geotekniker Ove Strømme i Statens vegvesen i forrige uke, har nå resultert i en fagrapport om hva som bør gjøres med at vegen siger ut i Hamreura på FV64 mellom Gjerdsetbygda og Lerheim. Både vegeier Møre og Romsdal fylkeskommune og Vegvesenet har ventet på denne rapporten for å kunne ta stilling til neste trekk i saka.

Avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen kan fortelle at rapporten skisserer to alternative løsninger, hvorav den ene er den klart beste. Men Tønnesen er også rask med å fortelle at rapporten også sier at det ikke er en akutt fare for at vegen skal rase ut «over natta».

– Det er et betongrekkverk på stedet som har mistet mye av sin funksjon. Derfor er det viktig at vi får gjort noe her så snart som mulig. Det beste vil være å flytte vegen innover, det vil si skyte seg innover i fjellet, sier Tønnesen og legger til at alternativet er en utvendig støttefylling, men at den vil få en usikker effekt da den delvis vil hvile på et svaberg.

– Vegen raser som sagt ikke akutt ut, men den lever heller ikke evig. Derfor er vegeier, Møre og Romsdal fylkeskommune underrettet og vil nå ta stilling til muligheter for finansiering, sier Tønnesen og legger til at detaljene i dette arbeidet ikke er klar og det er heller ikke så langt tatt stilling til kostnadene.

– Hvor mye vil det være snakk om å flytte vegen inn?

– Det må være slik at vi får en vegbredde på 6,5 meter og med grøft på innsida.

– Når vil dette arbeidet kunne skje?

– Om ikke altfor lenge, helst i løpet av i år, sier Ole Jan Tønnesen.