Det kunne også merkes i Rauma.

Bente Helen Smisetfoss på Vågstranda sier hun merket det godt.

Som en maskin fra vegvesenet

– Ja, her merket vi det godt. Jeg har opplevd jordskjelv før, da jeg bodde i Tresfjorden, så jeg skjønte fort hva det var. Det vil si, først trodde jeg det var vaskemaskinen som sentrifugerte, men så kom jeg på at den er på reparasjon.

Hun beskriver duren og bevegelsene som en kraftig trakkemaskin av den typen Vegvesenet bruker, og at det var som den stod tett opp i husveggen.

– Men det var ikke så mye drønn, det var mer rystelser. Men ingenting ramlet ut av hyller, og jeg merket ikke glass som klirret. Jeg så også at naboen gikk ut på trappa for å sjekke hva som stod på.

Hun hadde også ringt til sin mor i Tresfjorden og de hadde også merket skjelvet.

20 km fra kysten

Overingeniør Berit Marie Storheim ved jordskjelvstasjonen i Bergen sier til Sunnmørsposten at de kan bekrefte at det var et jordskjelv i området. Hun har fått rapporter fra Midsund kommune.

Skjelvet kunne merkes i Ulstein, Brattvåg, Valderøya, Ålesund, Godøya, Ellingsøy, Rauma, Vestnes, Gossen, Atlanterhavsvegen og flere andre steder.

Ifølge Norsars jordskjelvsenter på Kjeller var episenteret omtrent 20 km vest av Mørekysten.

Foreløpige rapporter tyder på at jordskjelvet hadde jen styrke på 3,77, noe som merkes, men som ikke fører til store skader.

Merket du skjelvet? Tips oss på redaksjon@andalsnes-avis.no