Slik kommenterer han knivranet mandag på Åndalsnes:

– Mange steder eller institusjoner har sine egne instrukser for hva den enkelte skal gjøre, men ingen situasjon er lik og hva vi er i stand til å tenke og gjøre under stress, det vet vi ikke alltid, sier lensmann Roar Hilde. Han legger derfor fort til at et godt råd er at vi ikke bidrar til å øke trusselnivået med det vi sier eller gjør.

– Prøv heller å være konsentrert om å observere hva som skjer. Det vil lette politiets arbeid etterpå, sier lensmannen og slår fast at situasjoner varierer fra gang til gang. Generelt mener han at det vil være lurt å gjøre det man blir bedt om.

– Hvordan vil politiet kommentere konkret det som ble gjort ved Vitus Apotek på Åndalsnes?

– Politiets responsstid aktualiseres i slike tilfeller som dette. Hvordan vil lensmannen kommentere responstid i Rauma?

– Vi kunne ha ønsket en vakt 24 timer i døgnet, men det ville ha vært lite fornuftig bruk av ressursene våre. Vi er stort sett innafor på responstid på de parametrene vi blir målt på, men det vil alltid kunne være enkeltsituasjoner der vi ikke når fram slik vi burde.

– Det kunne det ha gjort. Alle operative politifolk vil kunne bli kontaktet av operasjonssentralen i et alarmtilfelle. Også folk som er ute på fartskontroll i Romsdalen, for å si det på den måten. Men her fikk vi beskjed om at det akutte på stedet var over.

– Hvordan vurderer lokalt politi russituasjonen i Rauma? Det har blitt sagt at den aktuelle personen er kjent fra rusmiljøet i kommunen?

– Vi mener vi har ganske god oversikt og at vi ikke skiller oss ut fra andre kommuner det er naturlig å sammenligne seg med. Men vi følger nøye med, sier lensmann Roar Mordal Hilde.