Det bekrefter politibetjent ved Rauma lensmannskontor, Børge Bjerkeli. Han forteller at den sikta kvinna sitter i varetekt i Molde, og skal avhøres i løpet av dagen. Ifølge Bjerkeli er kvinna, som er i 20-åra, bosatt i Rauma.

– Dette er også en person vi kjenner til fra før, forteller han.

Politibetjenten forteller at de nå driver både taktisk og teknisk etterforsking etter ranet som skjedde mandag ettermiddag.

Spurte etter konkrete tabletter

Bjerkeli forteller at ranet skal ha skjedd cirka klokka 16.40, og at politiet ble varslet først etter at raneren hadde forlatt stedet.

– Har ikke apoteket alarm?

– De har alarm, men den ble ikke utløst der og da. De ble trua til å ikke utløse den, svarer politibetjenten.

– Hva fikk raneren med seg?

– Ikke veldig mye. Jeg tror det var om lag 300 tabletter. Og det var tabletter som hun konkret hadde spurt om. Hvilke tabletter det var og hvilken virkning de har, det vet jeg ikke, svarer Bjerkeli som forteller at pågripelsen av kvinna ble gjort utendørs på Åndalsnes, uten dramatikk.

– Har medisinene kommet til rette?

– Noe av det er beslaglagt.

Politibetjenten forteller videre at raneren ikke var maskert, og at det fortsatt er uvisst hvilken type kniv raneren hadde.

– Men det er trolig snakk om mindre kniver, sier han.

– Kunde var innom

Ranet skjedde i apotekets åpningstid, med to ansatte på jobb.

– Det var ikke kunder til stedet, bortsett fra én kunde som var innom lokalene mens ranet pågikk. Men ranet foregikk såpass udramatisk at det er ikke sikkert den kunden fikk det med seg en gang, sier han videre.

– Hvordan går det med de ansatte?

– Det har blitt trua med kniv, noe som selvfølgelig skaper frykt, men det virker som det går bra med dem. De blir fulgt godt opp av arbeidsgiver.

Åndalsnes Avis har vært i kontakt med leder på apoteket, men hun ønsker ikke å uttale seg i saka.

Etterforsker: Politibetjent ved Rauma lensmannskontor, Børge Bjerkeli, forteller at de i denne saka får bistand fra Ålesund. Foto: Ellinor Rørvik Lothe