Senterleder Tonje Dahle Hovde forteller at hun er litt skuffet etter vedtaket i planutvalget.

– Vi hadde sett fram til å få en avklaring i dag. En utsettelse av det vi selvsagt mener burde være plankekjøring. Vi er nå en gang nødt til å forholde oss til det, men synes det kom mange gode argument på bordet her i dag. Jeg føler egentlig at vi blir hindret litt av stivbeinthet. De kunne vært litt mer fleksible, i og med at vi har påpekt at tiden er vesentlig her, sier hun.

– Vi skal prøve å nå tak i sesonger. Vi har jo ikke fullbooket noe hotell den dagen vi får en tillatelse – en ting er det bygningsmessige, men noe annet er innsalget. Hver måned og uke vi må bruke ekstra nå, jo mindre sannsynlighet er det for å få dette realisert, sier hun.

Potensiell hotelldriver Rune Skeide på Spiseriet Soltinn er enda mer direkte:

– Hvis jeg skal vente et år, så er det ikke sikkert arbeidsplassene finnes lenger. Jeg kan ikke vente et år til med å få et bein til å stå på. Her har ikke politikerne forstått hvor viktig tiden er. Vi har ikke tid til å vente på en omregulering, sier han.

– Det er langt fra snakk til handling, hos Høyre som skal være et næringsparti. Det virker som de gikk inn i møtet med tanke om å stoppe dette, sier han.

Håper var å kunne ta imot hotellgjester til høsten.

– Både taket og golvet er der, så vi trenger ikke så fryktelig lang tid på å få et innflytningsklart hotell, sier Dahle Hovde.

Hun velger å se på utsettelsen til neste møte som en ytterligere tid til å få kvittert ut innsigelser fra overordnende myndigheter.

– Får vi ryddet de tingene av vegen, så bør sjansen være større for at de går får en dispensasjon, sier hun.