Han har hatt ansvar for Holmemstranda idrettslag sitt løyve i det han sjøl anslår å være om lag 20 år nå.

– Jeg har vel sittet i styret like lenge, sier han og ler.

Og denne vinteren har, i motsetning til fjorårets vinter, bydd på forhold til både leiekjøring og kjøring av skispor på Nysetra. Han anslår at de i år har kjørt cirka 30 turer, fra januar og til nå.

– Da går det stort sett i material, proviant og ved til hyttefolket ved Herjevatnet, forteller han.

– Hvorfor har du tatt på deg dette?

–Jeg har hytte sjøl, og synes det er greit å bidra, og at det er skispor her, sier han.

Dugnadsarbeid

– Men det går en del tid, i alle fall hvis du spør resten av familien, så vil de si det, fortsetter han.

– Bidrar leiekjøringa til god inntekt for idrettslaget?

– Nei, det går vel heller i minus. Vi kjører inn mellom 5.000 og 10.000 kroner i året på leiekjøring, og det holder til sporkjøringa, og vel så det. Men det er dyrt utstyr dette. Bare en sørvis kan komme opp i 10.000 kroner. Vi skulle egentlig ha byttet skuter nå også, men det må vente litt. Nå prioriterer vi å få ferdig stien rundt vatnet her. For skal du ha en skikkelig skuter kommer det fort opp i 160.000 kroner, forklarer Slemmen.

– Men er du motorinteressert og skrur det forefallende?

– Nei, det er jeg ikke. Det er Stig Hatlen som er sjefsmekanikeren og Steinar Sandnes bidrar også, sier Slemmen og skryter av skuteren som aldri har stoppet.

– Men vi har noen reimer som kan gå, og det kan skje både her og inne på fjellet. De skifter jeg, men det er forferdelig tungt arbeid. Så jeg har alltid med meg truger i tilfelle. Skal man for eksempel inn til Bollfjellet er det snart 15 kilometer å gå, om noe skulle skje.

Rolf Ivar Moen kjører leiekjøring i Måndalen, på vegne av Bruaset og Skare snøscooterlag. Han sier de har et strengt regelverk å forholde seg til som leiekjørere. Han etterlyser at det blir gjort mer for å håndheve regelverket.

– Her i Måndalen har det sklidd ut, uten at jeg skal si at det noe galt. Men flere og flere kjøper seg snøskuter, og da er det klart at de også blir brukt, sier han og legger til at perioden for leiekjøring egentlig er over første helga etter påske.