Avdelingsleder Tom Erik Rødven er snar med å bekrefte at det har vært en vond vinter for mange kommunale veger i år.

I Rønningsvegen i Isfjorden er det nå satt opp kjegler på flere steder fordi det ikke er ønskelig med trafikk på deler av vegen.

– Generelt mye tele

Men Rødven og vegeier Rauma kommune har ingen fullstendig oversikt over hvor omfattende skader det kommunale vegnettet er blitt påført.

Tom Erik Rødven sier på generelt grunnlag at det har vært ganske mye tele. I Isfjorden målte vi 1 meter tele i forbindelse med reparasjon av vannledning.

– Det er normalt at mye tele gjør en del skade på veger, men det viser seg også at det som ser ut som skader på veg kan «gå seg til» når frosten er ute av bakken. Teleløsningen er bare så vidt begynt, sier Rødven og legger til at det konkrete tilfellet med Rønningsvegen i Isfjorden er en veg kommunen har planer om å rehabilitere.

– Men her holder det ikke bare med å reasfaltere. Store deler av denne vegen har for dårlig underlag og det er en omfattende prosjekt, sier Rødven.

Kombinasjon av masser

Vedlikeholdsansvarlig Ove Doseth legger til at en del av utfordringene vi ser i Rønningsvegen akkurat nå, skyldes kombinasjon av gode og dårlige masser.

Ved utskiftinger av private stikkledninger i vegen så er det brukt gode og telesikre masser, som ikke påvirkes av telen i samme grad som de eksisterende “gamle” vegmassene.

– Det betyr at telen påvirker vegen svært ulikt, sier Doseth.

– Har vinteren generelt fart stygt med kommunen sine veger?

– Det er for tidlig å konkludere på dette. Men det er grunn til å tro at mye tele har gjort større skader enn normalt, sier Tom Erik Rødven. Han vil derimot vente før han konkluderer med hvor store reparasjonsbehov det vil bli etter hvert som vår og sommer tar over.

– Kan det bli aktuelt å be politikerne om mer penger for å rette opp i disse skadene?

– Det har jeg så langt ingen tanker om. I utgangspunktet tenker jeg at vi skal bruke de midlene vi har på en best mulig måte, sier Tom Erik Rødven