– Vi ser at det er blitt brukt samme gjenstand under dette hærverket her, som ble brukt for å komme seg inn på Åndalsnes ungdomsskole i forrige uke. Vi ser veldig alvorlig på sakene og ser de i sammenheng. Vi har foreløpig kommet fram til at hærverket ble gjort i tidspunktet mellom 01.36 og 01.46 natt til torsdag. Vi sjekket overvåkningskameraet nå, forteller politibetjent Kenneth Dahle fra Rauma lensmannskontor.

Han kan også fortelle at de har funnet gjenstanden som ble brukt til å knuse vinduene, en stein, og har sikret seg signalement av vedkommende som har utført hærverket.

– Det ser ut til å dreie seg om èn person, mest sannsynlig mørkkledd, men hette og ryggsekk. Høyden er mellom 1.60 og 1.75 meter høy. Vi er veldig opptatt av tips i saken, sier Dahle.

Atle Lie i Europris oppdaget hærverket da han kom på jobb torsdag morgen.

– Jeg oppdaget det ikke selv med en gang, men en annen ansatt som kom på jobb, så hærverket gjennom utgangsdøra. Det er der skaden er størst. Ellers er det totalt syv vinduer som er skadd. De er ikke knust igjennom, og det er jo greit for oss, selv om det vil bli mye styr nå med å skifte alt, sier Lie.

Både han og politiet ser på hendelsen som rent hærverk.

– Hadde de villet komme inn i butikken, kunne de ha klart det, selv om det er solid glass. Men det ser ut som det her bare er snakk om et ønske om å gjøre mest mulig hærverk. Det står varer utenfor her, men ikke noe er stjålet, bare spredd utover, opplyser Lie.

– Hva gjøre dere i politiet videre nå?

– Vi vil vente på resultatene fra de sikra biologiske sporene og så vil vi undersøke andre overvåkningskameraer i området for flere observasjoner. Og så er vi selvsagt veldig opptatt av å få tips fra publikum. Både i denne saken og branntilløpet på Åndalsnes ungdomsskole, natt til skjærtorsdag, sier Dahle.