I gruppemøter ble gruppelederne enige om å gå for et omforent forslag:"Det iverksettes likeverdige forprosjekt for bygging av ny barnehage i Måndalen både på Voll og der barnehagen ligger i dag."

Saka legges fram i juni for endelig lokalisering.

Før det endelige vedtaket ble det votert over et forslag fra Torbjørn Bruaset (Sp). Han foreslo å bygge på tomta ved dagens barnehage. Hans forslag samlet bare tre stemmer.

I debatten var det stort engasjement. Per Vidar Kjølmoen (Ap) syntes de var i ferd med å komme i en underlig situasjon i Måndalen på grunn av en ny barnehage:

- Det som i utgangspunktet skulle bli en gladsak for alle sammen, er i ferd med å bli kilde til ny konflikt., Det er litt unødvendig.

- Det store engasjementet gjør inntrykk på oss i Arbeiderpartiet, Vi ønsker å lytte til de som skal leve med barnehagen. Vi vil signalisere at vi vil gå inn for barnehage på eksiterende lokasjon. Det er bevegelse i saka, og jeg vil avvente å komme med eller til vi har fått fulgt diskusjonen eller til etter at vi har hatt et gruppemøte.

Sps Torbjørn Bruaset syntes det var beklagelig at rådmannen synes å videreføre det han kalte en spesiell saksbehandlingspraksis.

- Rådmannen viser til tre alternativ, men i praksis er det bare ett som blir vurdert. Rådmannen har først pekt ut svaret, for så å bygge opp argumentasjonen. Jeg forstår godt at rådmann har liten kunnskap i Måndalen. Derfor burde rådmannen lyttet mer til brukergruppene. Argumentasjon om uteområdet må være skrevet mot bedre vitende! sa Bruaset.

Marit Singelstad i KrF var ikke i tvil:

- Etter å ha lest saksutredninga, uttalelser fra FAU og leserinnlegg, og etter å ha snakket med folk fra bygda, så er jeg ikke tvil om hva som er det beste alternativet. Å bygge nytt i området der barnehagen er nå, så har og får ungene et flott uteområde med kort veg til skog og friområdet, tilgang til idrettsanlegget, mer sol og trygge trafikale forhold. Husk at uterommet er så viktig et rom. Uterommet er en viktig kvalitet i en barnehage, sa Singelstad.

Høyres Peder Gjerstad var overbevist om at den beste løsninga er tomta mellom skolen og omsorgssenter.

- Men det er ganske tydelig at det er mange i Måndalen som ikke er overbevist om det. Og da synes jeg det er krevende å vedta noe på tvers av så mange innspill – også innspill som har kommet seint og ikke er vurdert. Særlig når det isolert sett ikke går ut over andre enn bygda selv. Men det er ikke for enhver pris. Hvis driftskostnadene skulel vise seg å bi høgere, at det går ut over andre tjenester. Jeg kunne tenkt meg mer informasjon og et lite estimat om investeringer og driftskostnader på de forskjellige stedene før vi lander på et endelig vedtak i juni, sa Gjerstad.

Gjerstad fikk langt på veg viljen sin. Etter gruppemøtet ble gruppelederne enige om å utrede begge alternativer.