Heike Bretschneider er tysk og kom flyttende til Norge og Rauma for mange år siden. Om den flytteprosessen og det å finne sin plass og integrere seg i et nytt land, i dette tilfellet Norge, har hun skrevet bok. Så suksessfylt har dette forfatterskapet vært at hun nå holder foredrag om boka for cruiseturister om sommeren og at boka nå trykkes i tredje opplag. Boka fikk tittelen «Ivh hab’ noch nie ein’n Elch gesehen», Jeg har ennå ikke sett en elg. Ifølge forfatteren er tittelen valgt fordi elgen, sammen med trollet, er som store ikon å regne for tyskere når de snakker om, og tenker på Norge.

– Og jeg har faktisk ikke sett en elg siden jeg kom til Norge til tross for at tyskere tror det er elg overalt, forteller Heike og røper hemmeligheten om at det stor underet skjedde denne uka da hun mandag morgen skulle lufte bikkja ved huset der hun bor i Isfjorden. Plutselig, i halvmørket, ser hun to svarte skikkelser som beveger seg og Heike får nesten hjertestans når hun skjønner at det er to store elger som er på besøk i Isfjorden. Men uten telefon til å ta bilder med, blir lufteturen gjort om til en rask tur tilbake til huset, og til å vekke foreldrene som akkurat var på besøk fra Tyskland. Da de alle tre går ut for å se, er selvfølgelig dyra borte og ingen kan bevise at Heike har sett elg – i levende live!

Men så to dager seinere, på morgenkvisten, da Heike kikker ut av vinduet, skjer det. De to elgene har kommet tilbake. Nå vekkes mor og far på nytt, til stormende tysk jubel, og det blir både film og bilder.

– Ja det føles faktisk litt rart at jeg, og akkurat jeg, endelig skulle få oppleve dette, og så rett utenfor mitt eget stuevindu i Isfjorden, sier Heike Bretschneider.