Like etter klokka 19 bestemte et enstemmig kommunestyre i Rauma seg for å lukke dørene da dommen i helsehuset-saka skulle behandles.

Kommunestyret hjemler lukkinga i kommunelovens §31-5 der det heter at "Et folkevalgt organ kan vedta å lukke et møte når hensynet til tungtveiende offentlige interesser tilsier det, og det vil komme fram opplysninger i møtet som kunne ha vært unntatt offentlig innsyn etter lov 19. mai 2006 nr. 16 (offentleglova) dersom de hadde stått i et dokument." Dessuten henviser de til offentleglova §18 der det heter at "Det kan gjerast unntak frå innsyn for dokument som eit organ har utarbeidd eller motteke som part i ei rettssak for norsk domstol."

Før dørene ble lukket, ga ordfører Lars Olav Hustad (H) en orientering:

- Det er selvfølgelig svær beklagelig at vi har fått saka om Veidekke og Rauma kommune i domstolen, og selvfølgelig også dommen som Romsdal tingrett har kommet fram til. Jeg minner om at dommen ikke er rettskraftig. På generelt grunnlag vil jeg si at det handler først og fremst om reguleringsbestemmelsene som Romsdal tingrett tok tak i. Marktrykk er ikke tema, i og med at retten fant det slik at reguleringsbestemmelsene hadde blitt brukt, sa Hustad, og fortsatte:

- Det jeg oppfordrer kommunstyret til, for å fortelle om saksgangen før vi eventuelt lukker møtet, er at jeg hadde tenkt å referere skrivet fra advokatene. Så må kommunestyret diskutere videre saksgang for kommunens del; hvordan behandle det som har oppstått. Så får kommunestyret vurdere til slutt hvordan dette skal gå videre.

Han sa videre at han håpet kommunestyret kunne gi ordføreren fullmakt til å sende ut pressmelding, slik at befolkningen blir orientert. Hustad vil sende ut en pressemelding torsdag kveld.

Per Vidar Kjølmoen (Ap) var skeptisk til å lukke møtet:

- Dette er en sak som det er stor og bred offentlig interesse om. Den eneste del av dette sakskomplekset som vi kan unndra offentlighet, er den juridiuske betnkningen vi har mottatt fra advokaten. Det er uansett ikke hovedkjernen. Jeg er skeptisk til at kommunestyret skal gå inn i en diskusjon om jurdiiske betenkninger. Det kan man kanskje gjøre på et annet nivå. Jeg mener vi skal ha en åpen debatt om dette, så får vi eventuelt lukke møtet til slutt hvis vi har et behov for å diskutere innholdet i brevet som er unntatt offentlighet, rett og slett fordi jeg mener vi er et organ som bør praktisere offentlighet der vi kan og bruke meroffentlighetsprinsippet, sa Kjølmoen.

- Hvis debatten handler om skrivet som ordføreren bebudet på rosa papir, så sier det seg sjøl at vi ikke kan ha et åpent møte og diskutere et dokument, sa han.

Eirik Jenssen (Ap) støttet Kjølmoen:

- Jeg tror det er kun dokumentet og refereringen fra det som gjør at vi kan lukke møtet, så bør vi kunne ha en åpen debatt uten at vi går inn og refererer til hva som står i dokumentet, sa han.

Vi kommer tilbake med mer.