I begynnelsen av februar møttes Rauma kommune og Veidekke Entreprenør i retten, etter at sistnevnte hadde saksøkt kommunen for inntil 25,7 millioner kroner.

Nesten seks uker etter at retten ble hevet falt dommen i saken onsdag morgen.

Dommen er som følger:

"1. Rauma kommune dømmes til å betale erstatning til Veidekke Entreprenør AS med 25.743.287 kroner innen 14 dager fra dommens forkynnelse, og tillegg av lovens rente fra dette tidspunkt.

2. Rauma kommune dømmes til innen 2 uker fra dommens forkynnelse å betale 600.869,80 kroner i sakskostnader til Veidekke Entreprenør AS"

Veidekke har altså fått fullt medhold i saken.

Veidekke har hatt prosessfullmektig Morten Goller i advokatfirmaet Wiersholm, mens kommunens prosessfullmektig er Arne Torsten Andersen fra Kluge Advokatfirma.

Rettens administrator har vært Svein Eikrem. Han har hatt med seg meddommerne Hans-Petter Jensen og Stein Olav Christensen.

Enige med Veidekke

Veidekke mener at tilbudet fra entreprenøren Hent skulle vært avvist. De mener at Hent tok forbehold om grunnforholdene i sitt tilbud – samt at de mener tilbudet avvek mer fra forslaget til reguleringsplanen enn det det var anledning til.

Kommunen mente  derimot at kommunen var riktig vinner, at det ikke ble begått noen feil og at Veidekke derfor ikke har krav på noen erstatning.

Hent vant anbudsrunden og har bygget helsehuset, som ble offisielt åpnet tirsdag.

Begge parter kan anke dommen. Fristen for å anke er, i følge domstol.no, som regel på en måned etter at dommen i tingretten er gjort kjent for partene.