Men det er ikke rydding eller siste malingsstrøk på veggene som står på programmet. Huset er helt tydelig blitt tatt i bruk allerede, og i foajeen myldrer det av folk.

På et bord ved inngangen sitter Sverre Veiset, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal, og Eli Mette Finnøy, rådgiver hos Fylkesmannen, og ønsker folk velkommen.

Fagdag

– Det er fagdag om livskvalitet og teknologi i omsorgstjenesten her i dag og alle kommunene i fylket er invitert for å lære alt om fremtidens behov og teknologi, forteller Veiset.

Arrangementet er et samarbeid mellom Rauma kommune og Fylkesmannen, og alle som har jobber innen helsetjenesten, er kommet for å ta en titt på vårt nye helsehus. Fagdagen avsluttes med en omvisning på huset av prosjektleder Gro Berild.

Første oppdrag

Dette arrangementet er også ilddåpen for damene på produksjonskjøkkenet, selv om de har vært på huset i vel tre uker allerede.

– Vi har drevet og kjørt inn kjøkkenet noen dager her nå, og dette er vårt første store oppdrag, sier kjøkkensjef Cate Kroken.

På kjøkkenet jobber også Merethe Bolstad og Aud Alice Slemmen som kokker. Alle tre kommer faktisk fra lederstillinger på andre institusjonskjøkken i kommunen; Merethe fra Voll omsorgssenter og Aud Alice fra Veøy før det ble nedlagt, og siden på kjøkkenet i Isfjorden, der også Cate har vært kjøkkensjef.

Avdelingskjøkken

De ser frem til å komme skikkelig i gang og få alt utstyret fra de andre omsorgssentrene også på plass.

– Det skal bli spennende når gruppekjøkken på huset, skal sluttføre middagene. Vi kommer til å ha et tett og godt samarbeid og alle ansatte på gruppene har gjennomgått en grundig opplæring. Men det er klart det blir en innkjøringsperiode, forteller Cate som tar seg tid til å vise frem ett av de 12 gruppekjøkkenene huset har. I tillegg er det ett kjøkken på dagsenteret og ett på hjemmehjelpsavdelingen.

– Alle avdelingskjøkken bestiller elektronisk det de må ha av tørrmat. En person sørger for å transportere dette opp. Middagen som blir laget på produksjonskjøkkenet vil også bli brakt opp av samme person, forteller kjøkkensjefen.

Målet er at også at flere hjemmeboende skal få mat fra dette produksjonskjøkkenet etter hvert.

Kjøkkensjef Cate Kroken viser frem gruppekjøkkenet der maten skal serveres.- Middagen blir laget nede hos oss og blir pakket inn og kjørt opp hit for oppvarming, forteller hun. Foto: Evy Kavli
– Hver dag er like spennende her, sier rådmann Toril Hovdenak, som sammen med Jan Erik Hovdenak, Kommunalsjef drift -og forvaltning i Aukra kommune, og prosjektsjef Oddbjørn Vassli, deltar på den teknologiske fagdagen. Foto: Evy Kavli