Det var 13 spente barn som fikk stige ombord hos selveste Kystvakta fredag. Med en mindre kystvaktbåt ble barna hentet på småbåthavna i Eidsbygda, og tatt med ut på sjøen - der KV Njord lå og ventet på dem.

Der fikk de komme ombord til kapteinløytnant Raymond Isehaug fra Åndalsnes og resten av mannskapet på vakt.

- Vi har snakket mye om det og gledet oss veldig. Det har vært gankse urolig i barnehagen i dag, forteller pedagogisk leder Inger Sølsnes til Åndalsnes Avis.

Sjørøversaft og omvisning

Barna hadde det litt for travelt ombord til å snakke særlig mye med Åndalsnes Avis sin utsendte, men bekrefter at de både har gledet seg og synes det er gøy å være ute på båt.

- Det er gøy her, forteller Alva Lange-Sætre.

Barna fikk servert boller og sjørøversaft fra kokken ombord, de fikk se seg rundt på "broen" og teste kikkerten. Ingen sjørøvere i sikte! De fikk også prøve brannslangen ombord, til stor glede for alle.

Også de voksne synes det var stas.

Sjølivsdager

Barna i Eidsbygda barnehage har nylig hatt sjølivsdager, der de lærer om havet. Derfor passet det ekstra bra at de fikk muligheten til å bli med ut med Kystvakta nå.

- Det er noe vi har hatt lyst til å få til lenge, men det skal jo passe med oppdragene til Kystvakta og for oss i barnehagen. Nå fikk vi det endelig til, og det er vi veldig glade for, forteller Sølsnes, som er gift med Isehaug.

- Jeg tror det er noen andre barnehager som er litt misunnelige på oss nå, ler hun.

- Ikke noe vi gjør ofte

Kapteinløytnant Marius Trondal forteller at det ikke er ofte de har besøk av barnehager på båten.

- Men det er kjekt å kunne bidra til litt andre ting enn det vi vanligvis gjør også - vi må starte rekrutteringen tidlig, smiler han.

Også Isehaug synes det er fint å ha besøk, og få vise fram hva Kystvakta holder på med.

- Det er kjempeartig det. Vi prioriterer oppdragene våre med omhu, men nå hadde vi litt oppdrag i området, så da passet det fint å legge turen innom, forteller han.