Det var mandag denne uka at en kvinnelig ansatt i firmaet Nortrax ble trakassert og sjikanert av flere menn da de ikke fikk kjøre gjennom Innfjordstunnelen.

Den kvinnelige ansatte jobber i firmaet som står for trafikkdirigeringen i forbindelse med kolonnekjøring i tunnelen. Den ansatte ønsker ikke å stille opp i avisa fordi hun har opplevd det hele som svært ubehagelig.

Halgeir Brudeset beklager det hele overfor den som ble utsatt for dette og overfor firmaet som vedkommende jobber i på vegne av Vegvesenet som oppdragsgiver. Han sier slike hendelser ikke skal skje, men at det som skjedde ikke er av en slik art at det vil bli politianmeldt. Brudeset legger til at det som skjedde nå vil bli sjekka ut i bransjen. Det skal være yrkessjåfører som sto bak hendelsen.

– Det er særlig ille når slike ting skjer uten at det en gang er reell grunn til å bli sint. Den ansatte gjorde jobben sin, men ble likevel kjefta huden full, sier Brudeset og legger til at han ikke kjenner til alle detaljene i hendelsen.

– Opplever dere i Vegvesenet ofte at det blir rapportert om slike hendelser?

– Nei, vi gjør heldigvis ikke det. Vi opplever av og til at noen trosser stoppeskilt og kjører, men heldigvis veldig sjelden slike episoder som vi her snakker om, sier Brudeset og velger derfor å kalle det hele som et unntakstilfelle.

Det var altså mandag ettermiddag at det hele skjedde og de aktuelle personene kjørte altså biler som kom for seint til Innfjorden i forhold til oppsatt tidspunkt for kolonne som skulle ledes av ledebil. Firmaet Nortrax jobber som underleverandør for entreprenøren AF-Gruppen.

Firamet

Jan Rogne er daglig leder i Nortrax. Han ønsker ikke å kommentere denne saken på nåværende tidspunkt.