Per Vidar Kjølmoen er leder for ei gruppe som skal komme med innspill til viktige element i det som skal bli den reviderte samfunnsplana for Rauma kommune. Kjølmoen sier dette er det viktigste dokumentet som både administrasjon og politikere skal jobbe ut fra og at det er denne plana som skal definere samfunnsutviklingen i Rauma framover.

– Det er viktig at vi vet hva vi skal satse på framover og kanskje enda viktigere at vi vet hva vi ikke skal satse på framover, seier Kjølmoen og appellerer til folk flest i kommunen om å komme med innspill til denne plana. Kjølmoen forteller at det nedsatte utvalget er i startfasen på arbeidet og reiser denne uka til Ålesund for å få innblikk i hva Ålesund kommune har gjort de siste åra.

– Hvorfor akkurat Ålesund?

– Fordi Ålesund har gått fra å være en ganske innadvendt kommune til å bli en kommune med et helt nytt syn på sin omverden. Vi skal møte ordfører og administrativ ledelse og vi skal til Ålesund videregående skole som har jobbet mye med entreprenørskap, sier Kjølmoen.

Den 5. april inviterer utvalget til et åpent møte for å få innspill og det vil bli opprettet ei kampanje på Facebook der folk kan komme med sine meninger. Det blir også bedt om at folk skal komme med innspill direkte til medlemmene i gruppa.

– Dette er som sagt en revisjon av den plana som finnes i dag. Noe har vi lært og det er viktig at vi nå bygger videre på det som har vært bra og gjør enda mer av det som har vært bra. Vi må vite hva det er som bringer folk hit og kanskje enda viktige; vi må vite hva det er som skal til for at folk blir her, sier Ane Marte Hammerø som er med i gruppa på vegne av Nordveggen.

– Det er innflyttere og flyktninger som har gjort at vi har fått økning i folketallet i det siste. Vi må vite hva det er som skal til for at våre barn skal komme tilbake og finne det attraktivt å bosette seg her igjen. Hva må til for at de skal komme? Hva mer er viktig i vårt samfunn enn bratte fjell og friluftsliv?, sier Renate Soleim (H) som også sitter i gruppa. Hun er opptatt av at det må rigges et samfunn slik at Rauma ikke støter fra seg noen og at det er mer enn turene til fjelltoppene som skal trekke folk hit. Slike innspill ønsker hun at prosessen nå skal bringe fram,

I gruppa sitter Per Vidar Kjølmoen, Torbjørn Rødstøl, Renate Soleim, Ane Marte Hammerø, Magnus Gabrielsen, fylkesplansjef Ole Helge Haugen og sekretær Perry Ulvestad.