Det er tidligere rådmann Oddbjørn Vassli som skriver dette i en meil til Åndalsnes Avis. Han har i det siste jobbet med å finne ut av utviklingen i antall arbeidsplasser i ulike kommuner og regioner i Møre og Romsdal, særlig når det gjelder statlige arbeidsplasser. Som en del av dette arbeidet har han også laget en oversikt for Rauma kommune i for an en tabell. Vassli konkluderer med blant annet følgende: Rauma er i vekst og fikk netto 40 nye arbeidsplasser i 2017. Veksten er størst innen bygg og anlegg med hele 71 nye arbeidsplasser. Nedgangen er størst innen landbruk med minus 22 og i transport med minus 19.

Vassli har også kikket på siste treårsperiode der han viser til at veksten også der har vært størst innenfor bygg og anlegg med 56 flere arbeidsplasser. Innenfor overnatting og servering har tallet på arbeidsplasser vokst med 32, innenfor personlig tjenesteyting med 31 og i varehandelen med 23. Størst nedgang har det vært innenfor landbruk med 42 og offentlig administrasjon med 26. Nedgangen i transport viser 22 arbeidsplasser i perioden.

Statlige arbeidsplasser

Tallet på statlige arbeidsplasser i Rauma er også redusert i perioden, fra 100 i 2015 til 78 i 2017. Dette er en reduksjon på hele 22 prosent og er med det en av de dårligste i hele fylket.

Vassli sier denne reduksjonen ser ut til å ha skjedd i Forsvaret og færre arbeidsplasser på Setnesmoen.

– Det viser seg dermed at det ikke er nok å opprettholde Setnesmoen, men det må ses nærmere på aktiviteten som skjer der, sier Oddbjørn Vassli.

Han forteller også at den utviklingen han ser for Rauma er ganske lik utviklingen i de andre kommunene i fylket. Trender i arbeidslivet ser dermed ut til å legge seg noenlunde likt over hele fjøla.

– I Møre og Romsdal er det en negativ utvikling i privat sektor, men kommunene står for en vekst i tallet på arbeidsplasser. Møre og Romsdal er et industrifylke og har en industri i god utvikling, men vi ser at det ikke gjenspeiles i tallet på arbeidsplasser. Det skyldes nok i stor grad automatisering, sier Vassli. Han viser til slutt til at tallet i Rauma for overnatting og servering som har en økning fra 2015 til 2017 på 32 arbeidsplasser. Vassli synes det er gledelig og viser til at dette uttrykker en satsing på reiselivet i kommunen.

Oversikt: Disse tallene viser hvordan utviklingen har vært når det gjelder arbeidsplasser i Rauma de siste åra. Tabell: Oddbjørn Vassli