Det sier Per Vidar Kjølmoen når vi spør om han tenker seg å stille som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet ved neste kommunevalg. Han sier også at det kan komme til å bli en balansegang mellom politikk på kommuneplan og politikk på fylkesplan. Så langt, mener Kjølmoen, har erfaringene det siste året vært positive i så måte og han viser til at hans posisjon som fylkesleder i partiet har gitt han tilgang til beslutningsarenaer han ellers ikke ville ha hatt så lett for å nå tak i. Han viser blant annet til arbeidet med å sikre HV 11 på Setnesmoen.

Sist helg ledet Per Vidar Kjølmoen fylkesårsmøtet i Arbeiderpartiet og han fortsetter som leder i ett år til. Han forteller at han innledet møtet med å bruke tittelen «Det går likar no» fordi han opplever at det er god optimisme i partiorganisasjonen.

– Dere har lagt bak dere Metoo?

– Det skal vi aldri legge bak oss. Det som har skjedd har vært bra og nødvendig både for Arbeiderpartiet og andre parti. Saka rundt Trond Giske har vært krevende, men det som noen har beskrevet som en maktkamp, har roet seg. Jeg opplever optimisme i partiet på nytt.

– Arbeiderpartiet ble angrepet på Facebook av justisminister Sylvi Listhaug med beskyldninger om å ville slippe til terrorister i Norge før helga. Preget dette fylkesårsmøtet på noen måte?

– Dette var en sak i Stortinget der det var snakk om små detaljer i hvor langt man skal kunne gå i forhold til enkeltpersoner. Det er et stort flertall på Stortinget for ikke å gjøre det Frp og Høgre vil. Likevel velger altså Listhaug, på dagen da Utøyafilmen slippes, å angripe Arbeiderpartiet som om vi var alene om dette. Dette bryter med politisk folkeskikk og det gjør meg sint. Ja, det ble snakket mye om dette blant folk å fylkesårsmøtet.

Mener du Erna Solberg er feig?

– Jeg mener hun er feig. Hun må sørge for at regjeringa bidrar til å bevare en grunnleggende skikkelighet i den politiske debatten. Listhaug bidrar sterkt til et svært uheldig debattklima og nører opp under holdninger vi ikke vil ha i et demokratisk samfunn.

– Stiller du deg også til disposisjon for å fortsette som fylkesleder i Ap om ett år?

– Da er nominasjonsprosessene over og vi vet mer enn i dag. Jeg kan være begge deler, både fylkesleder i AP og ordfører i Rauma.

– Stiller du som ordførerkandidat for å utfordre Lars Olav Hustad?

– Jeg har lyst, men det er Rauma Arbeiderparti som bestemmer om de vil ha meg.