– Nå er det oppvarmingsleker. Det gjør vi alltid før revyøving, forteller leder for Raumarevyen, Trine Schei.

Hun er imidlertid den eneste – sammen med lysansvarlig, Anders Sæbø – som sitter på «tilskuerbenken» denne første øvingskvelden på Rauma kulturhus. Det er ikke første gang de øver på revyen, men første kveld etter at de har flyttet inn i de lokalene revyen skal spilles i.

– Ja, her blir vi vel boende her frem til premieren om vel en ukes tid. Det kommer til å gå i ett fremover nå, bare avbrutt av jobb og litt søvn, forteller Trine.

Oppvarming

På scenen er det full fart. Skuespillerne varmer opp med lek, samspill og improvisasjon, under ledelse av to innleide regissører.

– Det gjør man for å få opp konsentrasjonen. Det er ikke bare, bare å være med her, skjønner du, ler Trine, som selv mener hun ikke har noe på en scene å gjøre.

Derfor kan hun som sjef, i tillegg til organiseringen som hører med, følge med fra tribunen og kose seg over det som skjer på scenen, allerede nå.

– Det er mye arbeid igjen og vi ler nok litt mye vi som sitter og ser på – til irritasjon for skuespillerne, kanskje.

– Kan du røpe litt av handlingen i år?

– Forestillingen er kalt Sirkus Rauma. Det vil si at vi lager litt sirkus av det som har skjedd i Rauma den siste tida. Pluss at vi også har noen nasjonale vinklinger. Det vil bli en del sang og dans, som vanlig. Vi prøver å putte inn litt av hvert og det vil bli en variert forestilling.

– Er det noen politikere som kan grue seg til forestillingen?

– Tja, det kan vel hende det blir et lite innslag eller to, men vi sparker aldri nedover – bare oppover – og alltid på en humoristisk måte. Ingen skal føle seg krenket etter forestillingen, lover Trine.

Premieren går torsdag, og fredag og lørdag spilles det to forestillinger hver kveld.

– Er forhåndssalget i gang ?

– Ja, det er det og oppslutningen er som det var i fjor på samme tid. Vi håper alle forestillingene blir utsolgt til slutt. De mest populære forestillingene er torsdag og siste på lørdag. Etter siste forestilling blir det fest, vet du. Grand Hotel har sørget for trubadur både fredag og lørdag, og det synes vi er hyggelig. Vi håper folk vil ut og skratte litt etter forestillingen også, avslutter hun.