Mest fikk ÅIF, og klubbens daglige leder Aksel Berget Skjølsvik er ikke i tvil om hva pengene skal brukes til:

– De skal gå til å opprettholde og videreutvikle satsingen på barn og unge, sier Skjølsvik

Kroken Gruppen AS håper å kunne dele ut penger årlig til lokalsamfunnet:

– Dette vil vi fortsette med – under forutsetning at vi har penger å gi. Vi er en betydelig aktør, så vi må bidra litt, sier Kroken-direktør Pål Amundsen.

33 søknader

De fikk i alt 33 søknader. De fem som får penger, er Åndalsnes IF 40.000 kr, og 15.000 kr hver til Åndalsnes og Isfjorden Skolekorps, Måndalen IL Friidrettsgruppen, Holmemstranda IL og Isfjorden IL Allidrett. Det er en jury av ansatte og ledere i Kroken-konsernet som har plukket ut de fem.

Amundsen trekker fram ÅIF:

– De dekker hele Rauma og gir barn og ungdom i hele kommunen et tilbud. Dette er mer enn Åndalsnes. De tar et litt større ansvar enn bare trening, sier Amundsen, og nevner spesielt klubbkveldene.

– Egentlig er det vel andre som skulle drevet fritidsklubb, men det gjør ÅIF, og det synes jeg er helt supert. De går litt «ut av boksen», ser at tilbud mangler, og innlemmer også dem som kanskje ikke er på trening to-tre-fire-fem ganger i uka. Det er veldig, veldig bra.

Skryter av mottakerne

Om Åndalsnes og Isfjorden Skolekorps sier Amundsen: – Det ville blitt veldig trist på 17. mai og andre høgtider uten at de har vært til stede og gitt sitt bidrag.

Om Holmemstranda IL: – De tenker på naturen for alle, også på dem som bruker vogn og rullestol – ikke nødvendigvis på dem som skal opp på de kvasseste tidende. Det har de gjort i mange år; det er kjempebra.

Om Måndalen IL Friidrettsgruppen: – Også de er en stor gjeng som samler mye ungdom. Til høsten skal de arrangere ungdomslekene med 2–300 deltakere og 1.000 tilreisende. Et kjempeflott initiativ.

Om Isfjorden IL Allidrett: – Veldig bra. Der er det mange som bidrar med en enorm innsats på dugnad for å holde oppe et helårstilbud til barn inntil ti år. Du betaler 100 kroner, så kan du være med på alt.