Lørdag var det Hyperion fylkessamling på Åndalsnes. Hyperion er foreninger som driver med fantastiske fritidsinteresser, som blant annet data, rollespill, laiv, brettspill, fabelprosa, miniatyrspill, cosplay.

Monika Oftedahl Voll, tidligere leder av Hyperion Øst i Oslo, var svært begeistret over å høre hva Rauma Mini-Con har fått til:

- Jeg er bare lamslått av hvor flinke disse folka er, sier Voll til Åndalsnes Avis. Hun forteller at klubben i Oslo har hatt 150 medlemmer, og har merket seg at Rauma med 7.500 innbyggere har 112 medlemmer.

- Hva gjør de riktig?

- De har det gøy og de aksepterer at det er "mange andre som meg", som synes de samme tingene som jeg er dritkult. Så lager de seg en forening og inviterer andre som også finnes, til å komme og ha det gøy. Så kommer de, det sprer seg og så kommer det flere. Og så får alle et veldig flott sted å drive sin aktivitet, sier hun.

- Hva tar du med deg av kunnskap til Oslo?

- Hvor utrolig mye man kan oppnå; at du kan ekspandere så mye du vil. Og at det finnes skoler og kulturhus hvor folk ikke ser ned på aktiviteten du driver på med.

Lederen for Hyperion Midt, Mathias Lien, mener fylkessamlingen bidrar til å spre det fantastiske budskapet til ungdom i Møre og Romsdal.

- Det finnes masse tilbud for ungdom som liker fotball og korps og andre kjente aktiviteter. Men hvis du liker dataspill, rollespill eller cosplay, så er det veldig mangel på aktiviteter du kan dele det med. Da er det viktig at de også har et organisert tilbud, så de ikke bare blir sittende alene hjemme i kjellerne sine og ikke får venner. De trenger et tilbud de og. Og Hyperion er en landsdekkende organisasjon for disse aktivitetene, sier Lien, som har merket seg at Rauma kulturhus har invitert Rauma Mini-Con inn i varmen:

- Det er en kjempefordel at kulturhuset åpner seg og tar imot dem og ønsker å lage aktivitet for ungdom.

- Det ble gjort en undersøkelse som viste at 98 prosent av norsk ungdom driver med en eller annen form for dataspill. Jeg tror ikke det er 98 prosent av ungdom som spiller fotball eller i musikkorps. Da er det viktig at lokalsamfunnet er gira for å lage den aktiviteten som ungdom vil ha. Og da er det viktig at en har en kommune og et fylke som støtter opp under litt annerledes aktivitet, sier Lien.

Også lederen av arrangørklubben Rauma Mini-Con, Thomas Enstad Trana, er glad for å ha samlet medlemmer fra Molde, Ålesund, Kristiansund og har fått besøk samtidig av Hyperion Midt og Hyperion sentralt.

- Vi blir bedre kjent, inspirerer og lærer av hverandre – og kanskje får vi til samarbeid på tvers av kommunegrensene, sier Trana.

Monika Oftedahl Voll og Mathias Lien. Foto: Per-Kristian Bratteng