Hele denne uka har 35 barn og fem ledere vært med på det årlige Camp Romsdal, vinterferieaktiviteten for barn, som Norsk Fjellfestival står bak.

Mandag var det skitur til Bruhauan i Isfjorden i fantastisk vær og føre, tirsdag var det konkurranse og leik på skøyteisen i Isfjorden og i dag, onsdag, er det opplevelser i Skorgedalen som står på programmet; slalåmbakken for dem som ønsker det og langrennstur for de andre. I slalåmbakken ventet puddersnø og topp forhold.

- Mitt fagfelt

Gunhild Wenge (22) er sisteårsstudent ved lærerutdanninga på NTNU i Trondheim. Da vi traff Camp Romsdal-gjengen onsdag morgen på bussholdeplassen utenfor Tindesenteret, sto hun med deltakerlista utenfor bussen og forsøkte å få oversikt over hvem som var kommet og hvem som manglet.

- Det er helt topp, og midt i blinken for meg som studerer for å bli lærer. Akkurat innafor mitt fagfelt. Jeg gikk kroppsøving i forrige semester, som er ett av mine fag som lærer. Så da er denne type aktiviteter det jeg har lært meg om og som jeg har lyst til å bli flinkere på, sier hun.

- Utfordringene er kanskje bare småting; at alle spiser, for eksempel. Til nå har det gått veldig bra, og det er ikke så mange som har frosset, som også kan være en utfordring, blant annet med klær.

Gunhild Wenge er snart ferdig med et fireårs lærerstudium. Men hun skal gå studere litt til, tror hun:

- Dem som begynner lærerstudiet nå, må gå fem år. Jeg vurderer å ta master, jeg også, sier Wenge.

Skibuss hver dag

Onsdag, torsdag og fredag går det skibuss hver dag til Skorgedalen.

- I dag er det over 50 personer som skal være med bussen, og det er så langt litt dårligere påmelding for torsdagen og fredagen, men nå ser vi at sola kommer og det er pudderføre. Så vi regner med at flere melder seg på i løpet av dagen i dag, sier Sylte.

Onsdagen er tredje og siste dagen med Camp Romsdal.

- Ungene har koset seg, sier Sylte.

Deltakerne er i alderen første- til sjuendeklassinger - de fleste er tredje- og fjerdeklassinger.

- Vi fyrer opp bålpanner i gapahukene og åpner opp Røde Kors-hytta slik at ingen skal fryse når de tar pauser, sier Sylte.