Det har seg nemlig slik at om vinteren er enden av fylkesvegen på Mittet yndet parkeringsplass for folk som vil gå skitur innover fjellet – mot blant annet Måsvassbu.

– I påsken og andre store utfartsdager, er det kaos her, og bussene som går flere ganger om dagen, har problemer med å få snudd, sier Odd Inge Sande, som bor like ved parkeringsplassen.

– Utfordrende

Bekymringen deles av to skiløpere som akkurat har parkert på plassen lørdag og er klar for en tur til Klauva.

– Vi er her av og til og går på ski, og når det er helg, er det problematisk å få parkert her, sier John Sponaas, som er på tur sammen med Bjørg Rønning.

– Det er flere og flere som går i fjellet og det vil bli større og større problemer med å få nok parkeringsplasser. Det er om vinteren det er vanskelig. Om sommeren går vegen lengre fremover, sier Sponaas.

Kommunale vannverk

1. januar 2017 tok Rauma kommune over flere vannverk i kommunen, da også Mittet vannverk, og et større behov for oppgradering ble avdekket.

Nå blir vannverket innerst på Dale oppgradert med nye rør og nytt høydebasseng.

I den forbindelse er det mye gravearbeid i bygda og Sande synes det kunne vært fint å få utvidet parkeringsplassen innerst i dalen, samtidig.

Positivt

– Det er veldig positivt at kommunen ville ta over vannverket. Det er noe vi har jobbet for i mange år, mener Sande som var den siste formannen i det private vannverket i bygda.

Men nå ønsker han litt mer velvilje fra utbygger og grunneier av området.

Snuplass

– Området her var privateid tidligere. Da Vegvesenet kjøpte området hadde de ikke nok penger til å bygge ut hele plassen, så det ble bare en del av plassen som ble bygd til parkering. Det gikk jo greit i begynnelsen da skoleskyssen gikk kun med maksitaxi. De fikk snudd greit her i enden av hovedvegen, forteller Sande.

Større busser

Men tidene forandret seg og det ble flere barn i bygda og behov for større busser. Også brøyteredskapen ble større og behovet for en god snuplass var nødvendig.

– Plutselig så vi at det var kommet et snuplass-skilt ved parkeringsplassen. Det er greit nok, men det blir ikke mye plass til å snu her på store utfartsdager, sier Sande.

Lite gehør

Han har kontaktet turistforeningen og informert Rauma kommune om problemet, men ikke fått særlig gehør.

– Jeg ringte også Vegvesenet, men de sendte bare en SMS til svar om at en utvidelse av parkeringsplassen ikke ligger inne i deres budsjett.

– Hvor stor plass trenger dere?

– Dobbelt så stor. De driver og graver her for å legge ned en kum, og da skulle det gå greit å planere ut området der i etterkant, sier Sande som også har vært i kontakt med Dag Søvik i Rauma kommune.

– Jeg har ikke fått noe positivt svar der heller, sier Sande.

Omfattende arbeid

Søvik sier til Åndalsnes Avis at de driver med en omfattende utbygging på flere av de nylig overtatte vannverkene i kommunen og har ikke en slik utvidelse av en snuplass, inne i budsjettet.

– Vi kan ikke belaste abonnentene med å utvide en snuplass på en fylkesveg, sier han.

Parkeringsplassen på Dale er blitt til en snuplass og nå er den for liten til at busser kan snu når det er mange folk som vil gå i fjellet. Foto: Evy Kavli
- Her legges det ned en kum og da er det enkelt å utvide plassen samtidig, mener Odd Inge Sande. Foto: Evy Kavli