Perry Ulvestad, assisterende rådmann i Rauma kommune, bekrefter torsdag at tre mellomledere har sagt opp stillingene sine i heimetjenesten.

– Ja, det stemmer. Vincent Bakker sa opp og sluttet for ei stund siden. Og jeg har fått oppsigelser fra Line Solberg og Regine Skjelbostad, sier Ulvestad som henviser til helse- og omsorgssjef Greta Irene Hanset for mer informasjon.

Vil ikke kommentere

Regine Skjelbostad er en av mellomlederne som har sagt opp. Hun sier til Åndalsnes Avis at hun startet i jobben i juni i fjor, og at hun kommer til å jobbe ut over oppsigelsestida si før hun slutter.

– Det vil si at jeg i alle fall kommer til å jobbe ut mai. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere oppsigelsen i avisa, sier hun.

Alle de tre mellomlederne som nå har sagt opp startet i jobben i fjor. I midten av januar i år, ble det klart at også helse- og omsorgssjef Greta Irene Hanset, slutter i jobben til sommeren.

Hanset sa i et intervju med Åndalsnes Avis i november i fjor at heimetjenesten er jokeren i det omfattende omstillingsarbeidet som helse-Rauma er inne i.

– Vi er helt avhengig av god ledelse for å nå målene våre, sa hun da.

Har takket ja til annen jobb

Mellomleder, Line Solberg, er enig i Hansets utsagn om at heimetjenesten er jokeren i omstillingsarbeidet. Solberg begynte i jobben som mellomleder i heimetjenesten i august i fjor, og sier dette om hvorfor hun vil slutte:

– Det er vel egentlig en privatsak, men jeg kan godt si noe om det. Alle som er offentlig ansatt har seks måneders prøvetid, og det er for at ansatte og arbeidsgiver skal kunne vurdere om det er et riktig valg. Jeg har jobbet med forebyggende arbeid hele livet. Jeg kjenner at det er der jeg hører heime, det er der jeg har kompetansen min og det er der jeg har hjertet mitt. Nå har jeg fått tilbud om en ledende stilling på en helsestasjon i en annen kommune og har takket ja til den, sier hun.

Solberg, som nå skal flytte fra kommunen, har jobbet i Rauma kommune i 17 år. Hun sier hun savner å jobbe med barn og unge.

– Er det tilfeldig at tre mellomledere i løpet av kort tid slutter?

–Jeg vet ikke, og jeg tør ikke spekulere i det. Men vi tre som slutter er de tre som sist ble ansatt, svarer hun.

Solberg sier at nettopp fordi heimetjenesten er viktig i det pågående omstillingsarbeidet, er det viktig med riktige folk på riktig sted.

– Der har vi et ansvar alle sammen. Det må også være rom for å prøve og feile.

– Er jobben for utfordrende til at den er attraktiv?

– Utfordringer er det overalt. I alle fall på offentlige arbeidsplasser, og i private også, tror jeg. Jeg tenker at dette er en spennende jobb, og at det er nå det skjer, svarer Solberg.

Åndalsnes Avis har også forsøkt å komme i kontakte både Greta Irene Hanset, Vincent Bakker og Eva Lianes, men har så langt ikke lykkes.