I kommunestyret tirsdag gikk et enstemmig kommunestyre for å legge både Rauma sjukeheim, som blir tomt etter at Helsehuset åpner, og det allerede fraflyttede Veøy omsorgssenter ut for salg.

Det var i tråd med innstillingene fra formannskapet.

Rauma sjukeheim legges ut for salg til høystbydende, og fremforhandlet kontrakt fremlegges til Formannskapet for godkjenning. Rådmannen har også tidligere argumentert for å kvitte seg med bygget.

- Kommunen bør ikke sitte med eiendommer de ikke har bruk for eller kommer til å få bruk for i overskuelig fremtid. Spesielt ugunstig er det for kommunen å eie bygningsmasse som ikke er i bruk, da det uansett vil påløpe avgifter og noe driftsutgifter. Dessuten vil slike bygg forfalle relativt raskt når de ikke er i daglig bruk, mener hun.

Leiktun får uteareal

Men før Rauma sjukeheim selges skal det avdeles en tomt, slik at den østlige delen av utearealet beholdes av Rauma kommune. Dette skal brukes som uteareal for Leiktun barnehage.

Varaordfører Arne Hop (KrF) spurte rådmannen om hvilket behov Leiktun har og hvor godt samkjørt dette er.

- Håper man finner gode løsninger både for leiktun og god utnyttelse av området.

Ordfører Lars Olav Hustad (H) spurte om kommunestyret nå låser seg helt hvis det kommer en kjøper som vil kjøpe hele området. Rådmannen svarte:

- Jeg tenker som så at det er alltid lov å tenke gode tanker. Er det ikke hensiktsmessig, så kommer vi tilbake til kommunestyret med et nytt forslag. Vi må prøve å ivareta både en kjøpers behov og Leiktun sine behov, sier hun.

Veøy

Også Veøy omsorgssenter legges ut for salg til høystbydende.

Kommunestyret gir fullmakt til å iverksette salg av eiendommen samlet, eventuelt får rådmannen fyllmakt til å rekvirere deling av eiendommen dersom det er interessant.

- Primært selges eiendommen samlet, men skulle det komme interessenter som er interessert i deler av eiendommen, må under enhver omstendighet bygningsmassen medfølge, mener rådmannen.

Inn i kapitalfondet

Pengene kommunen tjener på salgene skal gå inn i kapitalfondet.

Smitteverntiltak: Rauma kommune forsøker å begrense omfanget av omgangssjuke blant beboere og ansatte. Foto: Ellinor Rørvik Lothe