- Daglig leder Marianne Brevik ble sjukmeldt fra og med midten av desember. Utpå nyåret sluttet styrelederen, og vi fikk alt i fanget. Vi har prøvd å snu alle steiner og prøvd å dra dette i land, sier Melby, som er en av tre eiere av selskapet. De to andre er Ken-Eirik Skorgen og Øyvind Anders Heggem.

En stund så det bra ut, ifølge Melby, men så sluttet to av medarbeiderne på grunnundersøkelses-borelaget.

- Da var det ikke liv laga. Da hopet det seg opp – vi ble sittende med alt, og dro inn årene. Da de sluttet var vi helt hjelpeløse, for vi fikk ikke tak i folk til å gå inn på stående fot.

Torsdag 8. februar åpnet Romsdal tingrett konkurs.

Fratrådt som styreleder

Ifølge Brønnøysundregistrene har Kari Merete Moen Volle fratrådt som styreleder. Fratredelsen er registrert i Brønnøysundregistrene 9. februar, dagen etter at det ble åpnet konkurs.

- Det var meningen at hun skulle slutte allerede 12. januar, sier Melby.

- Men hun har fratrådt, melder Brønnøysundregistrene? Og det er ikke registrert en ny styreleder.

- Kari Merete Moen Volle fratrådte som styreformann ved generalforsamling fredag 12.01.2018.  Som ny styreformann ble Per Kristian Melby valgt midlertidig, sier Melby.

- Taper dere mye penger på dette?

- Det er klart vi taper. Vi har tapt til sammen en million kroner, sier Melby.

Heistad Brønnboring hadde seks ansatte; ett borelag med to personer på grunnundersøkelser, ett borelag på vann og energi, og to kontoransatte.

Forløperen til Heistad Brønnboring AS var et av landets eldste firma som drev med brønnboring og ble startet allerede i 1972.

Knekt av gjelda

Bostyrer, advokat Morten A. Lunde, sier at det er gjeldssituasjon som eierne har vurdert som uhåndterlig, som er en av grunnene til at de meldte oppbud.

- Så tror jeg det har med at vedkommende som er daglig leder har blitt sjuk – de har ikke fått det til å fungere etterpå, sier Lunde.

Han sier at eierne har opplyst at selskapet har en gjeld på 1.356.800 kroner. Aktiva er opplyst å være på 1.280.000 kroner. Bostyreren har så langt ikke opplysninger om hvem som er største kreditor.

- Flere var oppsagt på forhånd – eller hadde sagt opp sjøl fordi de ikke hadde fått lønn, sier bostyreren, som regner med at det er fire-fem av de ansatte som beretteiget lønnsgaranti.

Gikk med underskudd i 2016

Heistad Brønnboring AS er et heleid datterselskap av Autojordet Holding AS, som igjen eies av Per Kristian Melby, Ken-Eirik Skorgen og Øyvind Anders Heggem. De har en tredjedels eierandel hver. De utgjør også styret i begge selskaper.

Marianne Brevik er oppført som daglig leder i Heistad Brønnboring AS.

Det siste regnskapet, fra 2016, viser at Heistad Brønnboring AS hadde en omsetning 14,4 millioner kroner, en økning på vel to millioner kroner fra året før. Driftsresultatet viste imidlertid et underskudd på -392.000 kroner - en forverring på 900.000 kroner fra året før.