Veøy omsorgssenter skal selges til høystbydende. Og er du den eneste byderen, og legger ei krone på bordet, så blir det ditt.

Samlet areal er 660 dekar på to tomter. Og på tomta ligger et tidligere omsorgssenter som følger med på kjøpet.

- Vi bestemte oss sist at vi skulle selge den til en minimumssum, altså til takst. Da hadde ikke administrasjonen fullmakt til å selge den til tilbydere som tilbød under det. Nå kan man kan selge den til tre kroner, 300.000 eller tre milioner, sa ordfører Lars Olav Hustad i formannskapet tirsdag.

Ronny Antonsen (Frp) sa at det er mye hogstmoden skog av de 660 dekar mark.

- Hvis det er 600 dekar med hogstmoden skog, så er det ganske mye penger som ligger i det. Det kan være vanskelig å dele det. Kan hende er det butikk for kommunen å hogge det sjøl eller sette ut jobben, og ta verdien på det? Det er jo ikke noen kostnad å ha skogeiendommen? Det er bare en tanke, sa Antonsen.

- Men utmark kan i seg sjøl være verdifullt, det er ikke noe med det, sa han.

I saksframlegget skriver rådmannen at "Rådmannen mener at kommunen ikke har bruk for eiendommen nå eller i overskuelig fremtid, at eiendommen genererer mer utgifter og administrasjonskostnader enn den tilsvarende inntektssiden og at eiendommen derfor bør selges til noen som kan utvikle den på en måte som er positiv både for nabolaget og kommunen som sådan.

Følgende ble enstemmig vedtatt:

  • Eiendommen «Veøy omsorgssenter» legges ut for salg til høystbydende.

  • Rådmannen gir fullmakt til å iverksette salg av eiendommen samlet. Eventuelt får rådmannen fullmakt til å rekvirere deling og selge en eiendom separat hvis det er aktuelt.

  • Salgssummen føres til inntekt i kapitalfondet.