Det er i sin innstilling til formannskapets behandling av Tindesenter-saka at rådmannen anbefaler kommunen å bidra med 2,1 millioner kroner. Formannskapet møtes tirsdag 30. januar.

Om lån skriver rådmannen: "Det hastar med å få på plass ei løysing i saka, og ein vurderer at nye låneopptak med tilhøyrande garantiar vil ta for lang tid", skriver hun. En utvidelse av låneramma må godkjennes av fylkesmannen/departementet, og erfaring viser at dette kan ta inntil to måneder å få avgjort.

Om økning av aksjekapitalen skriver rådmannen: "For å unngå konkurs i selskapet står ein såleis igjen med innskot av ny aksjekapital som det alternativet som let seg realisere raskast og som samtidig legg det beste grunnlaget for vidare drift i selskapet."

Rådmannen konkluderer: "Ei samla vurdering er at Rauma kommune som eigar, og garantist for eit lån på 10 millionar kroner, er best tent med ei løysing som inneber innskot av 2,1 mill. kroner i auka aksjekapital i selskapet", skriver Hovdenak i konklusjonen. Hun skriver også at hun forutsetter at fylkeskommunen går inn med et tilsvarende beløp og at en eventuell tilbakebetaling av MVA-kravet brukes til å nedbetale gjelda.

Fylkesutvalget behandler saka mandag 29. januar, dagen før formannskapet i Rauma møtes.

Den rettede emisjonen vil bety at Rauma kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune øker sin eierandel fra henholdsvis 15,94% og 31,87% til 20,82 % og 34,47 %. Det betyr at det offentlige overtar majoriteten av eierskapet i Norsk Tindesenter Eiendom AS.