Helse- og omsorgssjef Greta Irene Hanset har nå kommet med et svar i saka om Linda Øverjordet. Øverjordet er helsefagarbeider i Rauma kommune og har nylig blitt nektet ammefri med lønn, slik hovedtariffavtalen mellom blant andre KS og Fagforbundet sier at hun har rett på. Hanset fikk før helga tilsendt påstandene som Øverjordet kommer med i artikkelen, i tillegg til ytterligere spørsmål til saka. Mandag formiddag svarer Hanset blant annet at kommunen her har gjort en feil som de beklager, og som de vil rette opp med en gang. Flere av spørsmålene hun fikk tilsendt har hun ikke svart på.

Her er hele svaret fra Hanset:

"Arbeidstakere i KS-området gis rett til fri med lønn i inntil to timer per arbeidsdag for å amme sitt barn. Bestemmelsen i Hovedtariffavtalen har i motsetning til arbeidsmiljøloven ingen aldersbegrensning på hvor gammelt barnet kan være før det ikke lenger gis ammefri. Det er i utgangspunktet ingen begrensninger på hvor lenge arbeidstakere kan kreve ammefri. Det kan ikke foretas noen prøving om amming er til barnets fordel, eller om det av andre årsaker er nødvendig at barnet ammes. Arbeidsgiver kan be om dokumentasjon på at amming fortsatt foregår ut over ni måneder etter fødsel. En erklæring fra lege eller helsesøster på at amming fortsatt pågår vil være tilstrekkelig dokumentasjon.

Hovedtariffavtalen gir altså arbeidstakere bedre rettigheter enn hva som følger av arbeidsmiljøloven. Her har kommunen gjort en feil som vi beklager og som vi vil rette opp med en gang."