Det er Finn Thorer Kjos, leder i langrennsgruppa i ÅIF, som er leder for søndagens kretsrenn på Stormyra i Isfjorden. Han forventer mellom 100 og 120 deltakere fra hele kretsen. Rennet som inngår i kretscupen, er et klassisk renn for barn fra seks år og opp til voksne.

Klubbsamarbeid

Han bekrefter at det er lenge siden sist det ble arrangert kretsrenn i Rauma.

– Det er nesten ti år siden. Forrige gang var i 2009. ÅIF arrangerte kretsrenn i fjor, men det var på Bjorli.

– Hva er grunnen til at det er så lenge siden?

– Det ligger litt i kortene – siden vi ikke har hatt utøvere, så blir det heller ikke så mye aktivitet, sier han.

– Men nå er det oppsving?

– Vi har en del yngre løpere, men det er egentlig fortsatt få, svarer Kjos.

Han sier arrangørklubbene er avhengig av ivrige foreldre for å kunne arrangere. Og med små miljø i begge klubbene, ser de nytten i å samarbeide for å få arrangert et kretsrenn.

– Hva kan et slikt kretsrenn bety for rekrutteringa?

– For de ungene som er med er det sikkert kjempeartig. Men det som er avgjørende for rekrutteringa er vintre med snø, og så må man ha engasjerte foreldre. Det blir en del kjøring og ski skal smøres, svarer rennlederen.

Løypeansvarlig på søndag, Terje Hole, sier han håper at det ikke er smørebiten som stopper folk fra å sende ungene sine på skitrening.

– Vi skal være behjelpelig med å lære folk det grunnleggende når det gjelder smøring, sier Hole som synes at det de par siste åra har vært litt oppsving i rekrutteringa.

Felles treninger

– I år har vi ikke kommet skikkelig i gang ennå, og jeg håper de som har vært med tidligere fortsatt blir med. Vi samarbeider med Isfjorden IL om treninger i Isfjorden hver onsdag. Annenhver onsdag er det trening, og annenhver er det treningsrenn, sier han.

Hole mener det viktigste for rekrutteringa er ei lysløype.

– I dag er det 400 meter med lys. Det er fint til rundeskirenn. Men når du er elleve år og skal sendes opp på Stormyra med hodelykt, er det ikke alltid like lett, sier han.

Kjos ber folk merke seg at for løpere som er elleve år og eldre, er det ikke mulig å etteranmelde seg til rennet. Fristen er torsdag.