Ifølge NRK, som har regnet på det, kan Rauma i 2018 måtte redusere inntektene på eiendomsskatt med 4,1 millioner kroner.

Rauma har siden 2017 hatt en eiendomsskatt på 7 promille. I 2016 var eiendomsskatten på 5,5 promille og ga kommune til sammen 25 millioner kroner i inntekter.

Rauma-rådmann Toril Hovdenak sier hun ikke har regnet på konsekvensene.

- Jeg har ikke studert detaljer, men forutsatt at dette ikke blir kompensert, så vil det begrense det kommunale handlingsrommet for inntektssida, sier Rauma-rådmann Toril Hovdenak.

Det er i den nye regjeringsplattformen til Høyre, Frp og Venstre at de signaliserer en maksimal eiendomsskatt på fem promille.

- Konkret betyr det at de kommunene som har innført eiendomsskatt på bolig med en sats på fem promille eller høyere, blir nødt til å redusere skattesatsen til det taket som blir fastsatt om regjeringen får flertall i Stortinget, sier områdedirektør for interessepolitikk i KS, Helge Eide til NRK.

Rauma er en av fire kommuner i fylket som har en eiendomsskattesats over 5 promille. Rauma vil i så fall være den eneste kommunen i Romsdal som risikerer inntektsbortfall - på landsbasis er det 68 kommuner.