Romsdal tingrett mener det var mer enn et øyeblikks uoppmerksomhet som førte til at en 49-åring fra Fræna omkom i ulykka:

«Det var kombinasjonen av høg hastighet og kjøretøyets plassering i vegbanen som førte til at hengeren fikk skrens og at ulykka ville ha vært unngått dersom tiltalte hadde opptrådt tilstrekkelig aktsomt.»

1,4 meter på feil side

Retten slår fast at tiltaltes vogntog var minst 1,4 meter over i motgående kjørefelt da den traff personbilen som kjørte foran motorsykkelen. Skrensen fortsatte etter det og kom ytterligere over i motgående kjørebane da den kolliderte med motorsykkelen.

Påsto tre års tap av førerrett

Det ble av aktor, politiadvokat Laura Havdal, lagt ned påstand om at mannen måtte miste retten til å føre motorvogn i tre år, men retten kom fram til at det ikke skulle fastsettes tapsperiode: «Tiltalte opptrådte grovt uaktsomt ved forholdene i tiltalebeslutningen og det ville utvilsomt ha vært grunnlag for tap av førerrett for en periode på minst tre år, dersom forholdene hadde vært pådømt innen rimelig tid», skriver tingretten. Men: «Slik situasjonen er i dag, kan ikke hensynet til trafikksikkerheten begrunne å ta tiltalte ute av trafikken for en periode».

Feil med svinglåsen

Retten fastslår at det var feil med svinglåsmekanismen og mener det var til gunst for tiltalte at han trykket inn knappen og låste svinglåsen forut for ulykka.