Det er ordfører Lars Olav Hustad som sier dette i en kommentar til de ferske fødselstallene for 2017. Han legger til at han også nå kan glede seg over at det igjen er en økning i forhold til de siste åra.

Men Hustad lar seg ikke vippe av pinnen på grunn av tallene og viser til at det er fødselstall over tid som er viktig for en kommune og som er viktig for å opprettholde folketallet og i beste fall øke folketallet.– Vi har slitt lenge med fødselsunderskudd og har vært avhengig av tilflytting, sier Hustad.

– Tallene viser at nesten 20 prosent av barna i fjor er født av foreldre som ikke har familiebakgrunn her i Rauma. Hva tenker du om det?

– Betyr det at det er best for og mest effektivt for kommunen om alle bosetter seg i Åndalsnes og Isfjorden?

– Nei. Vi vil ha unger i alle bygder slik at vi opprettholder folketallet, og bosetting i hele kommunen.

– Innflytterkontoret ved hjelp av Nordveggen ble lagt ned for ett år siden. Trenger vi ikke lenger å fortsette arbeidet med å få folk til å komme til Rauma og trives i Rauma?

– Flyktningene er ivaretatt av flyktningetjenesten vår på en utmerket måte. Kommunen står ellers ansvarlig for å videreføre deler av innflytterarbeidet som Nordveggen tidligere gjorde. Nordveggen fokuserer nå mer på næringsutvikling som skal bidra til den viktigste enkeltfaktoren for å få folk hit- jobber.

– Mener du at det nå er nok fokus på å framstille Rauma som en attraktiv kommune?

– Hva er nok? Dette er er kontinuerlig arbeid og et komplekst tema. Dette handler ikke bare om store profileringskampanjer. Jeg er opptatt av at vi skal vise oss attraktiv gjennom handling. Handling og gjennomføring gir oss et godt omdømme og jeg kan vise til ei lang liste med konkrete ting som er gjennomført den siste seksårsperioden. Politikk handler om å «bygge» et godt samfunn for alle, og med alt det vi har gjort de siste årene blir vi også sett, sier Lars Olav Hustad.