Seint onsdag ettermiddag ble rettssaken etter dødsulykken ved Horgheim i 2015 avsluttet med prosedyrer. En mann i 30-åra fra Molde er tiltalt for bildrap etter at en 49 år gammel mann fra Fræna omkom. Sistnevnte kjørte motorsykkel og ble truffet av tilhengeren på vogntoget.

Allerede tirsdag varslet aktor, politiadvokat Laura Havdal, at tiltalte måtte få strafferabatt ved en eventuell domfellelse. Dette fordi det har tatt så lang tid til saken kom opp for domstolen. I retten onsdag la hun derfor ned påstand om 60 dager betinget fengsel – betinget fengsel på grunn av lang saksbehandlingstid.

Låst eller åpen svinglås har vært et gjennomgående tema i retten. Tirsdag signaliserte aktor at konklusjonen fra sakkyndig, sivilingeniør Erik Aanerud, var at en åpen svinglås ikke hadde så stor betydning for skrensen som hastigheten og sporvalget hadde.

Forsvarer, advokat Odd Robert Aksnes, påsto frifinnelse og hevder at ulykken hadde vært unngått om svinglåsen hadde fungert.

Forsvareren hadde stevnet et vitne som sakkyndig, fagsjef Dag Nordvik i Norges Lastebileierforbund. På rettssakens første dag opplyste Aksnes i retten at hans sakkyndige vitne ville konkludere med at en åpen svinglås var hovedårsaken til ulykka, og hvis den hadde vært i låst stilling, så hadde ikke ulykka skjedd.

Dom faller førstkommende mandag.