– Da jeg møtte semitraileren var den allerede da på veg over i mitt kjørefelt. Jeg måtte legge meg ut. Jeg sa til kona mi at dette går ikke bra; det var den første tanken min. Jeg så i speilet at tralla fôr ut og traff bilen bak, sa føreren av en personbil. Han kjørte et stykke foran bilen og motorsykkelen som ble truffet av hengeren.

– Jeg så et vogntog i feil kjørebane, i altfor høg fart, spesielt med våte forhold på stedet – jeg så at det kom til å gå galt før det skjedde. Så kom hengeren over i mitt kjørefelt. Det var autovern på begge sider – det var bare å legge seg inntil så godt som mulig. Så smalt det, forklarte han.

Hele sida på bilen hans ble revet opp.

– Jeg hadde en lykkefølelse et lite sekund over at det hadde gått bra, og så kom jeg ut av bilen og så at det ikke var gått så bra likevel, sa han.

En mannlig bilfører og hans kone, som kjørte bak ulykkesmotorsykkelen, vitnet også. Hun fortalte gripende om hvordan det var å komme først på ulykkesstedet og å være vitne til ulykka.

– Jeg la merke til at lastebilen kom fort inn i svingen. Og jeg sa til mannen min; «Oj, så fort han kjører. Har han kontroll på dette her?», fortalte hun i retten.

De ble vitner til at motorsyklisten ble truffet av hengeren.

Flere av den omkomnes etterlatte følger rettssaka fra tilhørerplass. For dem har det vært en stor påkjenning å høre detaljer fra ulykka.

Rettssaka blir trolig avsluttet onsdag etter at sakkyndige vitner har uttalt seg og aktor og forsvarer har prosedert og lagt ned sine påstander.