Både Bård Indredavik og Mia Merlid inkasserte andreplass og sølv i sine respektive klasser i Ålesund nyttårsmaraton lørdag.

Med tiden 1 time, 36 minutter og 24 sekunder på de 21,1 km en halvmaraton er, ble hun sjuende raskeste 17-åring i Norge i år på halvmaraton. Løpet blir beskrevet som krevende, med is på veiene, men Mia syntes det gikk helt greit.

–Ikke like lett å satse som jente

Ute og shopper

Da vi pratet med henne, to og en halv time etter at hun kom i mål, går hun nydusjet rundt på Moa og shopper.

– Vi må handle litt før vi drar hjem igjen til Isfjorden, sier hun. Med vi mener hun også pappa Richard Merlid, som også var med og sprang i dag.

– Gratulerer med sølv og så bra tid.

–Takk. Ja, jeg er veldig fornøy. Vi tre damene som tok de første plassene løp likt hele veien. Vi fant en passende rygg som vi fikk holde og da ble det et artig løp.

Hun sier at det er flere år siden sist hun sprang halvmaraton, og at dagens tid er en solid forbedring.

OL-vinner skryter av Bård Indredavik

Avbrekk fra fotballen

Til daglig spiller hun fotball på MFK, så det å løpe var, ifølge Mia, et fint avbrekk.

– Jeg er  glad i å trene, og det er fint å variere litt. Det å få på seg et startnummer og konkurrere bare for meg selv var annerledes og morsomt. Det er fint å gjøre litt andre ting.

Hun blir gjerne med på flere halvmaraton dersom det passer med fotballsesongen. Men nå er det hjem til sofafen i Isfjorden, før treningene på MFK starter igjen til uken.

Blir hemmet fordi de er jenter