Fjerde juledag var årets store høydepunkt i romjulen et faktum: Festen Ytterveggen ble arrangert, og før DJ-en Soonix og entertainer Glenn Main Henriksen satte i gang musikken var det selvskryt fra Nordveggen, utdeling av stipend, utnevnelse av Rauma-ambassadører og standup.

Kåret til årets Rauma-ambassadører

Ambassdører

Emelie Forsberg og Kilian Jornet flyttet til Rauma så sent som i 2016. De har base på gården på Hovdenes mellom Måndalen og Innfjorden, hvor Emelie dyrker grønnsaker på sommeren. Begge er i elitetoppen av sportsgrener som skyrunning, trailrunning, og skimountaineering. Sportsgrener der utholdenhet, styrke og ikke minst mot, er viktige egenskaper. Sportsgrener som bare er i startfasen her i Norge, men som har vært populære i utlandet i mange år.

Men det er på nettet de virkelig har gjort seg bemerket, og har reklamert for Rauma. Med over 900 000 følgere på Facebook og over 600 000 følgere på Instagram, deler de videoer og bilder av sine turer både utlandet og i fjellene og naturen i Rauma. I tillegg har Emelie sin egen blogg og hun skriver også artikler for svenske magasin.

Via alle disse kanalene har de drevet en ustrakt reklame for Rauma kommune, helt uoppfordret. Og det er på bakgrunn av disse premissene at Rauma Næringslag tildelte dem prisen.

- Det er ikke Alpene

Det er 15. gang prisen deles ut, og leder av næringslaget, Arvid Gjerde, var nøye med å påpeke at det ikke følger med noen forpliktelser med prisen, men at han håper at det inspirerer til å fortsette det gode arbeidet.

Ifølge både Kilian og Emelie gjør prisen det.

– Det er utrolig hyggelig at man blir satt pris på, sier Emelie. – Det er alltid et sjansespill å flytte til en ny plass, men fra første gang jeg var her forelsket jeg meg i kommunen.

Kilian og hun viste en video som viste at man kan renne ned fra toppfjellet på ski, for så å ta beina fatt for drive løpetrening, i en og samme tur.

– Mange har spurt oss hvor i Alpene vi har filmet og tatt bilder, fortalte Kilian.

– Men så forteller vi at det er i Rauma. Det er unikt her.

Emelie påpekte på sin side at de måtte begynne å bli flinkere å bruke hashtagggen #rauma i sine postinger på nett.

Toppet Mount Everest igjen

Selvskryt

Konferansier Ane Marte Hammerø og leder av Nordveggen, Solveig Brøste Sletta, fortalte før prisutdelingen om alt Rauma kan være stolte av.

– Det er utrolig hva en så liten plass kan få til, sa Sletta. Før hun ga mange fakta, både om nyetablinger, nybygg, det nye innvasjonssenteret, grunderrommet hos Nordveggen og ikke minst at antall pendlere mellom Åndalsnes og Ålesund har fordoblet seg etter Tresfjordbrua kom på plass.

– Vi kan også være stolte av hvordan bedriftene i Rauma kommer sammen for å samarbeide sa hun.

– Alle kommer hit

Før utnevnelsen av ambassaødrer overlerte Timpex en sjekk til Åndalsnes ungdomsskole for å kunne kjøpe inn klassesett med programmerbare roboter.

Etter utnevnelsen slapp standupkomier Christoffer Schjelderup til. Bergenseren raljerte over alle folk som irriterte ham. Blant annet folk som holder fire fingre i været for å markere når de snakker i kursiv. Ut fra mottakelsen og latteren å dømme var det mange som kjente seg igjen i hans betraktninger.

Etter at standupshowet var ferdig ble det gjort om til fest og dans. Marte Heggem (21) og Elise Langseth (22) var klare. De studerer i henholdsvis Trondheim og Bergen, men er klare på at de må hjem til Rauma i julen.

– Dette er festen alle kommer på, var beskjeden fra begge.

– Dette er plassen å være for å treffe de som du gikk på skole sammen med i Rauma, og som du kun ser når du er hjemme, utdypet Marte. – Det blir nok en kjempeartig kveld!

Timpex gir stipend til Åndalsnes ungdomsskole