Kommunestyret snudde til glede for brukerne.

– Det var en gledelig nyhet å få. En bra julepresang til alle familier som var berørt, sier Dag Kåre Mjelva.

I budsjettmøtet i kommunestyret i 14. desember ble det vedtatt å legge inn igjen 170.000 kroner til helse og velferd, med tanke på fysioterapitilbudet til barn.

Det var i sommer fysioterapitilbudet for barn mellom seks og 16 år ble tatt vekk. I kommunestyremøtet i juni, ble det vedtatt å kutte i budsjettet for helse og omsorg med en halv stilling i barnefysioterapitilbudet.

Redusert stilling

Dette medførte at Irene Myklebostad, som er spesialutdannet barnefysioterapeut, fikk sin 100 prosent stilling redusert til 50 prosent, noe som igjen førte til at det kun var barn opp til seks år som fikk fysioterapitilbud. Barn mellom seks og 16 år, ble henvist til å benytte de private fysioterapeutene i kommunen.

Avhengige

Dag Kåre Mjelva og samboeren Eva Haugan, med datter Alva Beate som er veldig avhengig av hjelp fra fysioterapeut, samlet flere foreldre til appell til politikerne tidligere i høst.

– Barna er det kjæreste vi har og vi kan ikke godta at dette skjer, sa Cecilie Skjelbostad som sammen med Christian Staurset, har ei ni år gammel datter som er avhengig av trening for å kunne være aktiv.

Daglig trening

Med på møtet i høst var også Annette Tangen, som har ei ni år gammel datter med en form for klumpfot.

– Hun trenger tøying fire ganger daglig for å unngå enda flere operasjoner. Vi er avhengige av at den med rett kompetanse følger opp barnet, sa hun.

Klagebrev

Etter appellen i avisa, skrev foreldrene en klage til fylkeslegen.

– Vi likte ikke det tilsvaret helse – og velferdssjef, Harald Digernes-Vestby, ga i avisa, så da sendte vi en klage til fylkeslegen. Den fikk vi medhold i og vi er nå kjempeglad for at alt har ordnet seg til slutt, smiler Mjelva.

De berørte foreldrene har fått vite at alt vil være oppe å gå igjen på nyåret.