Sondre Normann Scheide Vartdal, Lars Andreas Scheide Vartdal og Leander Trippestad var på Raumasenteret i åttetiden lørdag og kjøpte seg mat på Bunnpris.

– Vi satte oss opp i andre etasje for spise det vi hadde kjøpt. Da vi vel kvart over ni, skulle gå hjem, oppdaget vi at utgangsporten til senteret var stengt, forteller Sondre.

– Ble dere redd?

– Nei, ikke så veldig. Det var lys overalt og vi hadde med oss mobil. Den brukte vi til å ringe rundt, forklarer han.

De fikk til slutt kontakt med fedrene sine, som igjen ringte rundt for å få noen til å komme å låse opp.

- Det tok nok over en time, forteller Sondre.

- Hva gjorde dere i den tiden?

- Vi gikk rundt og snakket sammen. Vi var vel mest opptatt av å komme oss ut. Det var en litt spesiell følelse å gå rundt på et senter som var helt lukket og låst, sier Sondre.

Da faren til Sondre fikk tak i hjelp, tok det ikke lange tiden før den kom til unnsetning og klokken ti var guttene ute.

– Hvordan kunne dette skje, senterleder Tonje Dahle Hovde?

– Det er et godt spørsmål. Vi har akkurat montert en rulleport for å unngå dette, men mangler foreløpig nøkkelsylinderen som gjør at vi får brukt den på en riktig måte, forteller hun.

Hun synes det er «uttpågjort» at det skulle skje akkurat nå.

– I og med at Bunnpris har åpent mye lengre utover kvelden enn de andre butikkene, er det en potensiell fare for at dette kan skje. Det er mange timer der resten av senteret ikke er åpent, og vi har sett behovet en god stund, for å stenge av.

– Hvor er den nye porten montert?

– Den er montert rett ved Sport 1. Når den kommer i drift, vil den gå ned og sperre av resten av senteret når de øvrige butikkene stenger.

– Er det ingen vaktordning på senteret?

– Vi har ingen fast vaktbemanning nei.

Tonje Dahle Hovde fikk også beskjed om hendelsen lørdag kveld, og det var Ove Lars Østigård i Bunnpris som kom tilbake og låste guttene ut – og ga guttene en is som plaster på såret.