Det var for vel en og en halv måneds tid siden, Leif Kroken kom over annonsen på Finn.no.

– Det var en bilforretning i Haugesund som hadde den for salg. Jeg kjøpte den over nettet. Usett, sier han og viser veg innover Kroken Caravans lokaler der den skinnende blanke luksusbilen står godt skjult bak store bobiler.

Han kan fortelle at bilen ble bestilt og bygget for Dan Rowan, en kjent tv-personlighet i Amerika på 70-tallet. Han ville ha bilen i en spesiell grønnfarge, Brewster Green, som ikke var vanlig på den tiden. Det er også lammeskinn på gulvet. Han elsket bilen og kjørte den ganske mye; 101 000 miles. Han hadde den i 16 år og solgte den så til sjefen for Rolls-Royce i Amerika. Etter hvert kom den på norske hender; hotelleier Henderson i Haugesund, før den ble lagt ut for salg fra samme by i høst.

– Hva skal du bruke den til ?

– Nei, si det. Søndagsturer til sommeren kanskje. Jeg har en annen bil som jeg heller ikke bruker så mye, en knallgul Saab kabriolet. Den kjøpte jeg fra samme bilforhandler, forteller Kroken.

– Er du bilsamler?

– Nei, jeg lurer litt på å selge Saaben.

– Men hvor mye må man betale for få tak i en Rolls-Royce da?

– Nei, det vil jeg ikke si. Den var ikke så dyr.

– Kan du si noe om den er verdt pengene da ?

– Ja. Den stiger vel verdi, tror du ikke det? Det er vel en investering.

– Så nå går du og koser deg med bilen og gleder deg bare til sommeren?

– Nei. Den bare står her. Jeg ser ikke så ofte på den, ler han.

Han har imidlertid prøvd bilen og den skal være meget behagelig å kjøre. Selv om den er en gammel bil, har den det meste som biler i dag har; elektriske vinduer og automat.

– Hva med vedlikeholdet?

– Jeg har en svigersønn som er en tusenkunstner på det området, Greg Nygård og hans sønn,  Eirik Nygård. De  tar den jobben, sier Kroken og ler.

Han fikk med en del historiske papirer ved kjøp av bilen; blant annet fotografier av bilens første eier, Dan Rowan. Der lå også bilder av bilen brukt i bryllup og Kroken ser ikke bort ifra at han kanskje kan leie ut bilen til slikt- hvis noen ønsker det.

– Men hvis noen vil kjøpe bilen og gir et godt tilbud; selger du da?

– Ja!