– Ja, det er mye post. Det kommer tre store paller med postbilen hver dag nå i desember, smiler Malene Lien bak postdisken på Coop Extra.

Selv om det er tidlig lørdag morgen, er det kunder som enten vil hente pakker eller sende. Lørdag er satt som siste frist å sende pakker før jul - for dem som vil være helt sikker på at de rekker frem til julaften. Det er faktisk et klokkeslett også; innen klokken 14.00.

– Største pågangen har vi rett etter arbeidstid på hverdager. Da er det lang kø her, forteller hun.

Hun jobber som vikar i feriene og synes det går greit selv om det til tider er mye folk. Ifølge butikksjef, Liss Pedersen, har de litt problemer med lagerkapasitet, og oppfordrer folk til å være flinke å hente pakkene sine raskt.

– Vi har dårlig med plass. Vi har fått noe ekstra hylleplass, men den går mest til små kinapakker som det er blitt mye av. Nå i jula er det mye store pakker og det gjør ikke kapasiteten noe bedre, sier hun.

De får forsendelser med pakker helt frem til fredag den 22. desember og pakker kan hentes så lenge butikken er åpen, helt frem til julaften.

Også på Romsdal Blomster og Gaver på Øran, er det pakkeutlevering. Dag Henrik Engdal har heller ikke så stor lagerkapasitet, men klarer seg greit.

– Netthandelen har jo økt enormt de siste åra, men pågangen her går litt opp og ned. Nå i jula – og etter Black Friday – er det veldig mye. Siste uka har vi hatt rundt 20 pakker per dag, forteller han.

Men han har en like stor jobb når det gjelder blomsterleveringer.

– Ja, det er masse. Der kjører jeg ut selv. Det er vel 40 pakker om dagen nå, sier han

– Så du har en god sesong før jul?

– Ja, jula er en kjempebra sesong for oss, smiler han.

Også Bunnpris og Post Nord, har pakkeutleveringer i Rauma.