Oppslutningen om Stikk Ut i Rauma var ikke i nærheten av hva den var da kommunen hadde egen turmålskonkurranse.

Nå er det tid for å stikke ut igjen, men denne gangen er det skiturene som skal registrerers. Det var i fjor en prøvesesong for Stikk Ut Ski, og nå er det tilbake.

I Rauma er det seks skiturer som teller, og hele fem av dem er nye av året:

  • Bruhauen/Enganvegen, Isfjorden

  • Ingridsetra, Skorgedalen (Ny)

  • Kavlisetra, Isfjorden (Ny)

  • Ljøsådalen, Skorgedalen (Ny)

  • Selsetervatnet, Skorgedalen (Ny)

  • Stormyra, Isfjorden (Ny)

- Lavterskel

- Du finner trimposter som er lagt tiloppkjørte skiløyper. De er plassert i Rauma, Lesja, Nesset,Kristiansund, Fræna, Molde, Sunndal, Surnadal, Gjemnes, Tingvoll ogHalsa, sier Marte Melbø som er ansvarlig for Stikk ut-satsingen iFriluftsrådet.

Det er Friluftsrådet og Skikretsen i Nordmøre og Romsdalsom står bak Stikk Ut Ski, men de har flere med seg på laget:

- «Stikk ut Ski» et er viktig lavterskeltilbud der postene erplassert på trygge steder og på utfartsmål som også passer forbarnefamilier. Vi tror historiens andre runde med «Stikk ut Ski»kommer til å bli veldig populært. Derfor er vi stolte over å fåstøtte prosjektet gjennom vårt Dugnadsløftet, sier Vidar Skaar,adm.dir i Gjensidige Nordmøre og Romsdal.

Turene registreres på nett mellom 15. desember og 2. april.

De fleste postene er på plass

De fleste postene er allerede på plass, og enda flere blir plassertut etterhvert som snøen kommer.

- Vi har satt ut poster på stederhvor idrettslag kan kjøre opp spor. Vi er veldig glade for dettesamarbeide med lokale aktører, forteller Stig Aambø, daglig leder iNordmøre og Romsdal skikrets.

- Å få flere mennesker ut på tur erviktig, og med den enorme suksessen for Stikk ut sommerstid såhåper vi å få en ekstra flyt inn i vintersatsingen også.

Det er få toppturer med på listen:

- Vi har bevisst lagt opp til lettere turmål, og at det skal væretrygge traseer utenfor rasfarlige områder, sier Stig Aambø.