For med 200.000 kroner i underskudd fra sesongen 2016–2017 og få åpningsdager de siste åra, trenger Rauma skisenter en opptur.

– Det blir tyngre og tyngre å drive for hvert år, sier styreleder for Rauma skisenter, Tore Brandstadmoen.

God start med glimrende forhold

Derfor var helgas åpning av senteret veldig gledelig.

– Det er mange år siden sist vi kunne åpne trekket før jul. Om kulda og snøen holder seg nå, så kan det tyde på at vi også kan holde åpent i romjula. Det er normalt en god inntektskilde, sier Brandstadmoen som sammen med styret har tenkt og tenkt for å se om det er ting de kan gjøre annerledes med drifta.

Tilbud for å trekke folk

– I forrige uke hadde vi tilbud på årskort, og det var en suksess.

– Hvor mange solgte dere?

– Vi solgte 44 voksne og 34 barn, noe som er langt flere enn tidligere. Det viktig at vi får folk opp i skisenteret. Når én drar opp, drar han kanskje også naboen med seg. Vi ser at også de større skisentrene senker prisene på årskort for å trekke folk, svarer styrelederen.

– Vi har hatt nok motgang. Nå håper vi på en god sesong, fortsetter han.

– Hvor viktig er det at denne sesongen blir bra?

– Det er nesten et være eller ikke være, for å si det sånn. Situasjonen tærer på, for alle. Vi har utrolig flotte folk som stiller på dugnad. Uten dem hadde vi vært sjanseløse. Nå er det viktig at folk besøker oss.

Brandstadmoen forklarer underskuddet primært med for få driftsdager.

– I fjor hadde vi elleve driftsdager. Vi må komme opp i det dobbelte om vi skal kunne forsvare utgiftene våre. I sesongen 2015–2016 hadde vi 25 driftsdager, men i 2014–2015 hadde vi bare to. Det var ikke snø den vinteren. Det er utfordrende tall, konkluderer han.

Styrelederen forteller at de nå ser på muligheten for å investere i snøkanoner, med hjelp av blant annet tippemidler. Det vil ifølge han kreve investeringer på kanskje fem millioner kroner. Planene om varmestue, som de har fått tilsagn om tippemidler til, står foreløpig på vent på grunn av den økonomiske situasjonen.

Styrelederen tror ikke man finner skitrekk som drives på samme måte som i Skorgedalen, – med stor dugnadsinnsats. I helga delte Even og Ingrid Heinåli på ei vakt i billettbua. Foto: Ellinor Rørvik Lothe