– Jeg ble nokså forskrekka. Det var så å si ikke mulig å gå inn avkjørselen, sier pensjonisten.

Hun er nærmeste nabo til E136. Bare en gang- og sykkelsti skiller vegen og avkjøringen hennes.

– En sak er det vår Herre slipper ned av snø, og det er det ikke stort å gjøre med. Men de har brøytet gang- og sykkelvegen med traktor og skråskjær. Jeg tror kanten må ha vært godt over én meter høg da jeg kom heim på lørdag – nå er den 70 centimeter, sier hun.

Hardpakket snø

Og snøen er hardpakket. Da hun måket utenfor døra, var det vann i nedre del av snølaget. Og nå er det frost.

– Det er ikke snakk om å fjerne det med håndmakt – i hvert fall ikke for meg.

Stolpestad sier hun har filosofert litt «over han snille gangvegbrøyteren»:

– Ville han gjort slik heime hos sin bestemor? spør hun.

– Men hva skulle han gjort?

– Han skulle ikke levnet snøen i innkjørselen min. Det å ta et skjær og kjøre det på tvers av innkjørselen, det er så hardt; jeg forsøkt å sparke det med foten. Kanskje jeg fikk to centimeter av skoen inn i snøen, sier hun.

Stolpestad sier at den forrige brøyteren av gangvegen brukte snøfreser til å fjerne snøen.

– Da hadde det vært bare brøkdelen av problemet. Med skjær er det begrenset hva han kan gjøre. Men jeg går ut fra at han har skuffe på traktoren, sier hun.

– Men det er ikke enkelt å være brøytesjåfør?

– Nei, men han skulle latt være å kjøre snøen på tvers av innkjørselen min. Han kunne fortsatt å hive snøen oppi bekken. Nå har han pakket snøen i innkjørselen.

Vegvesenet: – Vi måker vegen

Byggeleder i Statens vegvesen, Kaj-André Døving, sier at det er Vegvesenet som har ansvaret for brøytinga av europavegen og gang- og sykkelstien på Verma.

– Jeg kan ikke svare om den spesifikke avkjørselen. Det må jeg først sjekke med han som brøyter. Men generelt kan jeg si at vi måker vegen, så er det grunneier/oppsitter som sjøl måker avkjøringer, sier Døving.

– Vi kan ikke måke avkjøringene til alle rundt omkring på Verma – slik er det dessverre, og det gjelder både kommune og stat, sier Døving.