Rauma-bedriften Recticel AS på Åndalsnes benyttet fredagens julebord til å markere bedriftens første 50 år.

Fra Holmemstranda til belgisk konsern

Det var administrerende direktør Håkon Stokke som i en liten tale trakk trådene tilbake fra starten på SA-KO-Fa på Holmemstranda der skumplasteventyret startet med skjæring av skumplast.

Til dagens bedrift som ble startet av sju møbelbedrifter på Nordvestlandet til det er i dag. I aller høgeste grad en bedrift som har vert en solid bedrift i sentrum av kommunen. Stokke Sæther nevnte de mange eierne, sunnmørsbedrifta Stokke AS fra 1973, trønderbedrifta Brekke AS i 2001 til det seinest i 2008 gikk over til det Belgiske konsernet Recticel som også nå bedriften heter. Stokke fortale om året 2000 da Wonderland AS ble skilt ut bra bedriften. De ble deretter en egen bedrift nettopp her på Åndalsnes.

Hedret fem ansatte

Stokke Sæther mente at nettopp et julebord var en god anledning til å markere 50 årsjubileet, som i munter dialog fikk hedret fem ansatte som har vært solide bærebjelker ved bedriften på Åndalsnes på hver sin plass. Først ut var Eva Britt Hansen som fikk Norges vel-medalje og diplom for 30 år ved Recticel. Gullur ble det til Olav Dalset, Idar Åge Olafsen og Ove Lenard Søvik for 25 år ved Recticel. En honnør ble det til Gunnar Nypan som på salgssida har 33 år bak seg i bedriften som selger, men har valgt å trekke seg tilbake til pensjonisttilværelsen.

– Det at vi har så mange som har jobbet så lenge ved bedriften er ikke noen selvfølge, men det er vi er stolte og takknemlige over. At folk blir værende så lenge tyder på at det er et godt miljø og det er alle kollegers ære. Dere som blir hedret har bidratt til gode forhold sosialt og på hver deres arbeidsplass, sa Stokke Sæther.