Det var fredag 10. november at politiet fikk melding om at 10-15 biler grisekjørte rundt omkring på hele Bjorli. Lensmann i Lesja og Dovre lensmannsdistrikt, Jørn Morten Sletta, fortalte at de fikk melding om at bilene blant annet brukte større plasser som rallybane.

– Det er alvorlig. Slik kjøringa er beskrevet, har de ikke kontroll. I verste fall kan det føre til alvorlig personskade eller død, sa han til Åndalsnes Avis noen dager etter. Lokalbefolkning som forsøkte å stoppe grisekjøringa fortalte i etterkant om trusler og amper stemning.

Onsdag svarer fungerende politioverbetjent, Tor-Jørgen Bøe, på hvor saka står nå:

– Den står som en del andre saker der vi har gjort undersøkelser. Vi har vitneundersøkelser og vi har mottatt blant annet filmsnutter. Det vi i alle hovedsak har landet på, er punkt én; at det er bra med oppslag i avisa. Det kan virke preventivt. Punkt nummer to; er at lokalt politi vil prøve å være mer til stede på Bjorli.

Raumaværinger involvert

Bøe sier at bare denne episoden viser behovet for at politiet er til stede oftere, og at det er noe de skal klare innenfor de rammene de har. Han sier videre at de setter pris på at folk melder fra.

– Filmsnuttene vi mottok denne gangen hadde ikke den verdien vi hadde behov for. Jeg sier ikke at slike filmer ikke har verdi, for det har vi eksempler på at de er, men generelt i trafikksaker, er det en fordel at politiet har førstehånds kunnskap om hva som har skjedd.

– Så dere har ikke vært i kontakt med noen av sjåførene?

– Ikke foreløpig, men det kan godt skje.

Lensmannen på Dombås utelukker at det var snakk om lokale sjåfører. Han sier de kommer fra vest for Bjorli. Åndalsnes Avis er kjent med at sjåfører fra Rauma er involvert i denne saka.