Rauma Kirkelige fellesråd har fått pålegg fra biskopen i Møre og Romsdal om universell utforming av kontorlokalene.

Det er Rauma kommune som har ansvaret for at kirkekontoret har tilfredsstillende lokaler i henhold til krav, og tidligere i år ble det lagt frem et forslag om at kirkekontoret skulle få lokaler tilrettelagt på Vangstun. Saken ble behandlet i formannskapet og kommunestyret i vår. En oppgradering av Vangstun, ville koste opp imot 9 millioner kroner, noe som ikke er blitt tatt med i budsjettforslaget til rådmannen for 2018. Derfor har fellesrådet sett på andre løsninger.

Pusser opp

På Rauma kirkelige fellesråds møte 22. november ble det besluttet å fortsette leieavtalen med Borgund AS om leie av kontorlokaler i Vollan 6.

– Vi er veldig fornøyd at det nå har blitt en avklaring og det sparer oss for flytting. Det er sentralt og greit her, mener kirkeverge Magny Landre.

Hun kan fortelle at de vil ta i bruk 1. etasje, i tillegg til 2. etasje som med en liten oppgradering, vil forbli som den er i dag.

På gateplan

– Vi vil bruke 1. etasje til å ta imot folk. Der vil det bli møterom, samtalerom, handikaptoalett og kontor. Lokalene vil derfor også være tilfredsstillende med universell utforming for de ansatte, hvis det blir behov for det, forklarer Landre.

Oppussingen vil starte rett over nyttår og lokalene skal etter planen være ferdig 1. april. Leieavtalen er på 10 år og kan sies opp dersom det blir bygget kirke med kontorlokaler i løpet av leieperioden.

Ny kirke

Fellesrådet behandlet også de nye planene om kirke på Åndalsnes. På møtet ble det bestemt at fellesrådet og Stiftelsen Åndalsnes bygger kirke skal ta kontakt med kommunen for å avklare garantispørsmålet og gå gjennom prosjektet i detalj for å skape et best mulig grunnlag for et fremtidig kirkebygg. Saken vil komme tilbake til fellesrådet for videre drøfting og en eventuell avgjørelse innen 1. mars 2018.

Nytt styre

Det ble også gjennomført valg av ny leder og nestleder i fellesrådets møte. Per Bersås som har sittet som leder i to år, ønsket ikke å stille til nyvalg. Ann-Kjersti K. Hærnes fra Vågstranda sokn ble valgt til ny leder. Iver Marius Kleiva fra Grytten sokn ble valgt som nestleder.