Farstad har de siste fire åra vært stortingsrepresentant for Venstre i Møre og Romsdal.

Styreleder Lars Olav Hustad i Visit Nordmøre og Romsdal AS, som er selskapet bak Visit Nordvest, har store forventninger til Farstad og sier dette om hvorfor han ble ansatt:

– Han ble valgt for det første fordi han har et veldig godt nettverk gjennom forskjellige yrker og ikke minst etter fire år på Stortinget. Han kan være med på å påvirke samfunnet og virkemiddelapparatet, jeg tenker da på storting, regjering, Innovasjon Norge, fylkeskommunen, NHO – det er mange steder han kan være døråpner og få ut midler og få fram vår region.

Kjenner fylket godt

Han mener også det er et pluss at Farstad har vært saksordfører for reiselivsmeldingen og at han kjenner fylket godt.

– Jeg tror også at han kan fortsette det gode arbeidet i destinasjonen for å bringe Nordmøre og Romsdal tettere sammen. Vårt selskap er et bevis på at det går an å samarbeide, sier Hustad.

Farstads jobb blir å utvikle samarbeidet med Sunnmøre, og Hustad mener vi må stå sammen for å løfte fram Nordvestlandet:

– Vi har enorme muligheter innenfor reiseliv. Vår region er indrefileten i Norge som ikke er utnyttet. Nå er det overfylt i Flom, det er fullt i Geiranger og det fylles opp i Lofoten. I Nordmøre og Romsdal har du alt fra alpelandskap til havlandskap på Smøla; vi har Atlanterhavsvegen og Trollstigen – her får du oppleve alt.

Farstad overtar etter Roar Harsvik og tiltrer i stillingen fra 1. januar.