Hvis tidsplanen holder, har kommunen brukt tre og et halvt år på å gi bygningene i hele kommunen en adresse.

– Det er en prosess på gang, men den går saktere enn vi ideelt skulle ønske, sier utbyggingssjef Heidi Skaug når vi spør om status for prosjektet.

Dugnadsprosjekt

– Ja, for det skulle ta kortere tid?

– Vi har brukt ett år lenger tid enn vi hadde tenkt. Men dette er et dugnadsprosjekt, som Kartverket kaller det. Det hadde verken gulrot eller pisk.

Og langt fra alle kommuner er i mål, som er at alle skal ha en vegadresse. Pr. 31. oktober var det ifølge Kartverket 67 kommuner med full dekning av vegadresser, 217 kommuner med mellom 90 og 99,9 prosent, mens åtte kommuner står helt uten vegadresser.

– Rauma er ikke av de første – vi er vel heller av de siste, selv om der er kommuner som ligger dårligere an enn oss, sier hun.

5.097 adresser i Rauma

I Rauma er det 5.097 adresser totalt, 33,1 prosent er vegadresser. I Møre og Romsdal er det bare Sande, Vanylven og Smøla som pr. 31. oktober har en lavere andel vegadresser.

Status i Rauma er at alle veger har fått et navn; en navnekomite har vært i sving, og navnene har vært oppe til behandling i planutvalget.

– Vi er langt på veg ferdig med det karttekniske, men adressene er ikke gjort offisielle ennå. Det er en del kontroll- og kvalitetssikringsarbeid igjen. Vi tenker at når vi først sender ut brev til alle, så må vi vite at det er rett, sier Skaug.

Propp i systemet

– Etterarbeidet kjøper vi av Norkart. Vi håper at vi har kommet langt i løpet av 2017.

Hun presiserer at det ikke er Norkart, men Rauma kommune sjøl som er propp i systemet, i den grad det er en propp i systemet.

Ifølge Skaug jobber de nå for å få lagt inn gateadressene inn i matrikkelen og i kartsystemet. Så skal det sendes ut brev til alle om at de har fått et vegadresse.

– Det kommer etterfølgende skilt, som må opp. Men i den GPS-hverdagen vi er i, så er ikke skilt avgjørende.

– Når er gatenavnskiltene oppe?

– Det tør jeg ikke love. Nå tenker jeg bare på adresseringsprosjektet, så følger vi altså opp med gateskilt etter hvert, sier Skaug.

Nye vegnavn i Rauma kommune

Nordsida: Dalevegen, Ytre Mittet, Indre Mittet, Slemmen, Holmsbakken, Gamle Åfarnesveg, Indre Holmem, Norvikvegen, Kalveneset, Oravegen, Frisvollvegen, Skeisgoten, Rødvenvegen, Dalsetvegen, Bakken, Stavkyrkjevegen, Stanganeset, Torvikeidet, Torvikbakken, Morkavegen.

Isfjorden: Hensvegen, Toklevegen, Skorgevegen, Breivikgjerdet, Brauta, Heinålivegen, Haugan, Grøvdalsvegen, Kavlivegen, Dalsbygdvegen, Remmabrautvegen, Liabygdvegen, Nebbevegen, Fossavegen.

Åndalsnes m/dalen: lsterdalsvegen, Fivavegen, Romsdalshornvegen, Slettavegen, Bruvegen, Brøstvegen, Hanekamhaug, Lyngheimsvegen, Alnesvegen, Stasjonsvegen, Brulivegen, Sandgrovbotnvegen, Gamle Romsdalsvegen.

Sørsida: Berillvegen, Grisetvegen, Skjelbostadvegen, Grisetstranda, Engan, Hovdevegen, Søvikvegen, Bruasetvegen, Roknemsvegen, Skarvegen, Vollsetvegen, Øverlandsvegen, Sæbøvegen, Sausetvegen, Vågstrandsvegen, Øver-Vågsvegen, Lundsvegen, Vikåsvegen, Hjelviksvingan, Reistaddalen, Bømyra, Maridalsvegen, Farkvamsvegen. Hovedvegene: Romsdalsvegen, Onsumgata, Sørsidevegen, Nordsidevegen, Langfjordsstranda.